Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Desallotjada la platja de Sant Sebastià de Barcelona per un possible artefacte explosiu

Francesc Ramon (Colla Joves): «L’any que ve hem de seguir amb els castells nets i buscar les manilles »

Entrevistem al cap de colla de la Colla Joves Xiquets de Valls, Francesc Ramon, per fer balanç de la temporada 2018.
Francesc Ramon, cap de colla de la Colla Joves Xiquets de Valls, dirigint l'actuació de la Fira de Vila-rodona | Tarragona Digital

La Colla Joves Xiquets de Valls ha sovintejat els castells nets aquest 2018. Els del carrer d’en Gassó han revalidat el 2de8 net i han recuperat el 4de9 net, que no el feien des del 2016. Tot i la bona temporada, el seu cap de colla, Francesc Ramon, afirma que els ha faltat una diada completa de principi fins al final i que necessiten ampliar la massa social per plantejar-se castells amb folre i manilles.

 

-Quina valoració en fas de la temporada 2018?

 

Ha estat una molt bona temporada. Hem aconseguit recuperar castells, com per exemple, el 4de9 sense folre i el 5de9 amb folre, tot i només carregar-lo. També hem continuïtat tenint a l’abast el 2de8 sense folre. I finalment, hem ampliat el nombre de 5de8 i 3de9 amb folre, castells que hem assolit amb més places. Sí que és cert que ens ha faltat una actuació completa de principi a final. Això és un problema més aviat psicològic. Les caigudes també és un aspecte que hem de millorar de cara l’any que ve perquè hem caigut massa.

 

-Creus que heu disposat d’una gamma més aviat limitada?

 

Disposar d’una gamma àmplia de nou pisos és difícil. El cert és que anàvem amb uns objectius molt clars de cara el Concurs i vam treballar en clau de castells nets. La llàstima és que també volíem incorporar una estructura de nou amb el pilar al mig, però no a sortir. L’any que ve hem de treballar més i hem de lluitar per ampliar el nostre ventall de castells.

 

-Quin ha estat el moment més feliç de la temporada?

 

La Fira de Santa Teresa al Vendrell on hi vam descarregar el 4de9 net i carregar el 2de8 net. Va ser una actuació just després del Concurs, lloc on no es van sortir els objectius que teníem marcats.

 

-I el pitjor?

 

El Concurs de Castells. A la TAP, no es va reflectir la feina que havíem fet als assajos. Vam treballar molt al local, però el resultat a plaça va ser per sota de les possibilitats que ens havíem marcat. Tot i això, si continuem així, en el futur podrem ensenyar el nostre potencial d’assaig en qualsevol plaça.

 

-Continuaràs en el càrrec la temporada que ve?

 

L’any que ve continuarà la persona que vulgui liderar aquest projecte. Jo en tinc ganes i la gent també. En principi, si tot va bé, la tècnica actual seguirà.

 

-Quin camí ha de seguir la Joves l’any 2019?

 

En primer lloc, ha de ser un 2019 evidentment no tan llarg. Hem de mantenir exigents, anar al màxim i amb compromís a les places. És cert perquè tinguis compromís hem d’involucrar més gent per seguir amb els castells nets i buscar les manilles.

 

-S’hauria de canviar la taula de puntuacions del Concurs de Castells?

 

Per això, existeix una comissió assessora que ho parla i discuteix. Per aquest motiu, potser el pilar de 8 amb folre i manilles hauria de valer més que un castell net perquè només hi hagut tres colles que l’han descarregat. Cada castell té la seva complexitat i és complicat de valorar. A mi no em correspon posicionar-me. En tot cas, la comissió ja decidirà si s’ha de modificar o no. Tot i això, que tinguin clar que és una decisió que es pren només per un dia.

 

-Hi ha desgast al món casteller?

 

Més que res hi ha desgast de temporada. Ha estat un any llarg i intens on moltes colles s’han preparat molt bé. El nivell ha pujat molt i s’hi ha dedicat molt de temps. Es nota psicològicament una mica el cansament dels castellers. Nosaltres vam començar els assajos el 7 de febrer i sense gairebé cap setmana lliure. De cara el futur, s’ha de mirar de conciliar molt bé la vida castellera amb la familiar. Personalment, però, estic satisfet pel nucli de gent que hem tingut als assajos.

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris