Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Guillem Vinyes (Nens del Vendrell): «Hem de créixer i recuperar el nivell»

Fem balanç de la temporada 2018 amb Guillem Vinyes, un dels caps de colla de l’agrupació vendrellenca
Guillem Vinyes ha dirigit amb Jordi Cunillera la junta tècnica dels Nens del Vendrell des del mes de juny | Diada.cat

 

 

Els Nens del Vendrell han perdut els galons de nou pisos, que ostentaven des de feia tres temporades. La dimissió de Pere Rovira al mes de juny va donar relleu a una tècnica formada per Jordi Cunillera i Guillem Vinyes que ha buscat mantenir la gamma alta de vuit. Ha estat un 2018 complicat per uns vendrellencs que s’han quedat sense descarregar la torre de 8 amb folre.

 

-Quina valoració en feu de la temporada 2018?

 

La valoració és bona. Tot i la dimissió a mitja temporada del Pere Rovira, la qualifiquem positivament amb el 7de8 i el 9de7, castells on hem pogut estrenar peces que fins ara no havien fet castells de vuit. S’ha rodat molta gent perquè l’any que ve hi hagi la millor base possible.  Hem de créixer i recuperar el nivell guanyador.

Els Nens del Vendrell van descarregar el primer 7de8 de l'any per Sant | Cedida

 

-Ha estat complicat agafar la colla a mitja temporada tenint en compte que la planificació ja estava activada?

 

Si. Les tècniques es creen en uns temps molt marcats per poder planificar molt bé la temporada, els castells que tiraràs a cada plaça, entre d’altres aspecte. Fer això al juny és més difícil, però amb l’equip sortint hem tingut bona comunicació perquè ja havíem coincidit en anteriors juntes. Tot i això, és molt diferent col·laborar des d’un segon pla a passar a estar al capdavant. Hem hagut de fer un sobreesforç en el discurs.

 

-L’anterior cap de colla, Pere Rovira, va dimitir del càrrec perquè deia que els Nens havien perdut la il·lusió. Amb l’entrada de la nova junta, heu aconseguit recuperar-la?

 

No ho sé si ell va dir aquestes paraules. No crec que es referís a la colla en sí. El que veig és que veníem d’unes temporades on havíem normalitzat els castells de nou, però no deixem de ser una colla de gamma alta de vuit. Només hem estat tres anys fent castells de nou i això ha fet que es generessin unes expectatives molt altes que probablement no estaven adequades a la realitat.

 

Hem fet bé les coses durant uns quants anys, però això és molt difícil d’explicar. Les ganes de voler fer castells de nou, a vegades, ens poden fer aspirar a anar més enllà. Hem tingut dificultats per fer entendre aquest missatge a la colla.

 

-Quin seria el moment més feliç de la temporada 2018 dels Nens?

 

Com a objectiu casteller és la Fira de Santa Teresa. Vam descarregar el 7de8 amb molta gent estrenant-se. També van aconseguir completar cinc pilars de 5. En l’àmbit més històric, poder celebrar l’aniversari del primer enxaneta de Plata a Vilafranca del Penedès. Tornar a la plaça de la Vila i reviure la història dels Nens també ha estat un fet important.

 

-I el pitjor?

 

La torre de 8 amb folre que vam carregar per Santa Anna i vam deixar en intent al Concurs de Castells. El sentiment de frustració amb aquest castell ha estat molt bèstia. L’havíem assajat molt bé, però la colla estava aquest any amb una mentalitat una mica delicada.

Els Nens del Vendrell van carregar la torre de 8 amb folre per Santa Anna | Nens del Vendrell

 

-La junta tècnica que heu format el Jordi Cunillera i tu tindrà continuïtat la temporada que ve?

 

No. El 14 de desembre tenim una assemblea ordinària. Allà esperem que es presenti algun projecte tècnic nou i engrescador. Estem convençuts que la totalitat colla sabrà escollir un bon relleu.

 

-Què necessita el futur nou cap de colla?

 

La il·lusió i les ganes de treballar són la base de qualsevol projecte guanyador. Els Nens del Vendrell necessiten un equip tècnic que hi posi hores i que s’entregui per la colla. Però, sobretot, que tingui l’esperit de fer créixer a la colla.

 

-L’any vinent no és any de Concurs, però sí que toca revisar la taula de puntuacions. Creus que pot canviar la normativa?

 

És un debat que ens queda molt lluny i penso que no hi hem d’entrar. Les colles que han treballat o portat a plaça els castells de deu i sense folre sabran bé quines dificultats té cadascun d’aquests castells. Nosaltres somiem en fer algun dia aquests castellassos, però ara mateix estem molt lluny.

 

-Des dels Nens del Vendrell heu notat un cert desgast al món casteller?

 

Sí que s’ha notat. Existeixen moltes teories i s’hauria de fer un estudi a fons sí ha vingut per la crisi, el moment polític que vivim... Potser estem abocats en una cultura del picar pedra. De totes maneres, cada colla ha d’estudiar la seva estratègia i es podrà ressituar en el món casteller.

Un 3de8 dels Nens del Vendrell aquest 2018 | Nens del Vendrell

 

 

 

 

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris