Els Habitatges esperen el 9de8 rosat

La diada vallenca tindrà els Castellers de Lleida com a colla convidada
Un moment de celebració de la Colla Vella dels Xiquets de Valls | Tarragonadigital

La Colla Vella dels Xiquets de Valls està fent un començament de temporada molt convincent i amb un percentatge de castells quasi bé del cent per cent descarregat. Aquest dissabte, a les set de la tarda, a la plaça del Mig del barri vallenc dels Habitatges que porten el nom dels de la camisa rosada viuran la tradicional actuació de la festa major d’estiu.

 

Enguany, es compleixen 50 anys que la Vella puja a fer castells en aquest indret de la perifèria de la capital de l’Alt. I per commemorar aquest aniversari, els del Portal Nou es marquen la fita d’intentar-hi un castell superior al 3de9 amb folre.

Rodar el 9de8

El castell de gamma extra que escollirà la Vella aquest dissabte als Habitatges serà el 9de8. Aquest 2018, ja l’han descarregat en dues ocasions. La intenció es seguir rodant-lo amb vista a un possible 9de9 amb folre, castell inèdit que podria arribar a la diada de Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès del pròxim 30 d’agost.

 

A banda del 9de8, els rosats també volen polir alguns detalls del 3de9 amb folre i el 4de9 amb folre de cara a tenir-los a punt ben aviat per fer-los amb un pis més. De ben seguir, el mes d’agost podria ser el moment que la Vella es plantegi els castells de deu pisos.

 

A la plaça del Mig, també s’hi podria veure el pilar de 7 amb folre que, tot i el canvi de pilaner, està responent amb bona nota. A més, al final de l’actuació, també hi pot haver l’oportunitat de veure una prova d’assaig d’algun castell que la colla es pugui plantejar de cara a l’agost.

Lleida serà la colla convidada

Els Castellers de Lleida visitaran els Habitatges amb l’objectiu de tancar el primer tram de temporada amb bona nota. L’agrupació de la capital de la Terra Ferma es podria plantejar el 4de8 i la torre de 7, ambdós ja assolits. Acompanyarien aquests dos castells d’una altra estructura de la gamma alta de set encara per determinar. S’espera que el 3de8 estigui a punt de cara a la segona part del curs.