Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

MINUT A MINUT

Seguiment de l'onada de calor històrica a Catalunya

ÚLTIMA HORA

Virulent incendi forestal a la Torre de l'Espanyol, a la Ribera d'Ebre

La Jove de Tarragona s’acomiada del 2018 amb l’Esperidió

Els liles han completat el 4de9 folrat com a millor castell
4de9 amb folre de la Colla Jove Xiquets de Tarragona a la diada de l'Esperidió | Colla Jove Xiquets de Tarragona

El Pla de la Seu ha estat aquest dissabte l’escenari de l’última actuació de la temporada de la Colla Jove Xiquets de Tarragona. A la diada de l’Esperidió, a banda de l’agrupació tarragonina, també hi han participat els Nens del Vendrell, els Bordegassos de Vilanova i els Castellers de Sant Cugat en condició de colles convidades.

Un final tranquil per la Jove

Les ensopegades en les últimes diades no han permès a la Jove de Tarragona poder plantejar un Esperidió de màxims. Han començat descarregant de sortida un 5de8 amb alguns canvis. A la segona ronda, han alçat un 4de9 amb folre, estructura que se’ls ha obert molt a terços a la descarregada. L’últim castell de la diada i del 2018 lila ha estat un 9de7 amb diverses novetats.

 

Després d’aquesta jornada, la Jove dona per finalitzades les actuacions, però seguirà amb els actes de les festes de la colla fins a mitjans de novembre. Pel que fa a la tècnica, Aleix Bordas, cap de colla des de l’any 2016, ha afrontat la darrera actuació en aquest càrrec. S’espera que en l’assemblea que tindrà lloc al desembre s’esculli un nou màxim mandatari tècnic.

Els Nens del Vendrell estrenen el 9de7

Els Nens del Vendrell es presentaven a Tarragona després d’afrontar la setmana passada la diada de Santa Teresa. La colla de la capital del Baix Penedès ha fet un bon paper a l’Esperidió amb el 3de8, el primer 9de7 de l’any després d’un intent desmuntat i el 5de7. Diumenge que ve, els vendrellencs tancaran la temporada a casa amb la diada de Sant Zacaries.

Sense castell de vuit dels Bordegassos

A Tarragona, els Bordegassos de Vilanova han sortit amb tres castells de set pisos. Han descarregat el 5de7, el 4de7 amb l’agulla i el 3de7. També han provat el 3de8, castell que han desmuntat per un desmai d’una persona del públic i que ha obligat a aturar la diada per la presència de les assistències sanitàries.

Sant Cugat porta el carro gros

Els Castellers de Sant Cugat han hagut de rebaixar pretensions després de la caiguda del 3de9 amb folre que van tenir al Concurs de Castells de fa quinze dies. Al Pla de la Seu, els gausacs han completat amb la torre de 7, el 4de8 i el 7de7. El pròxim dissabte, la colla vallesana té programada la Diada de la Tardor, cita en què volen recuperar la torre de 8 folrada i el 7de8.

 

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris