Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Els pilars caminant de la Mercè clouen la Santa Tecla castellera

Les quatre colles tarragonines han aconseguit completar tot el recorregut
El pilar de 4 caminant dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau ha estat el més ràpid | Hèctor de la Salud

Tarragona ha acomiadat aquest dilluns, festivitat de la Mercè, els actes castellers amb la baixada dels pilars de 4 caminant a càrrec de les quatre colles de la ciutat. Abans, a la plaça de les Cols, com és tradicional, s’han fet dues rondes de castells a la plaça de les Cols.

Mercè tarragonina amb castells de vuit

A diferència de la Santa Tecla de diumenge, la diada de la Mercè ha estat tranquil·la per les quatre formacions tarragonines. Els Xiquets de Tarragona s’han apuntat el 3de8 i el 2de7. La Jove de Tarragona ha alçat el 3de8 i el 4de8. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han descarregat el 3de8 i el 4de7 amb l’agulla. Finalment, els Xiquets del Serrallo han completat el 3de7 i el 4de7.

Tots els pilars completen el seu recorregut

Un cop finalitzada l’actuació de la Mercè, les quatre colles de la ciutat, per ordre d’antiguitat, han procedit a fer la baixada del pilar de 4 caminant fins al balcó de l’Ajuntament de Tarragona. El recorregut ha començat a la plaça de les Cols. Després l’han pujat i baixat per les escales del Pla de la Seu. Han passat per la temuda Baixada de Misericòrdia. El recorregut fa uns 500 metres i aproximadament els temps oscil·len entre 10 i 15 minuts.

Enguany, les quatre colles han aconseguit fer tot el recorregut. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han estat la colla més ràpida a baixar el pilar caminant fent un temps de 6 minuts i 24 segons. Seguidament, de menys a més durada, ha vingut la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets de Tarragona i els Xiquets del Serrallo. Es tracta la tercera temporada consecutiva que les quatre agrupacions de la ciutat aconsegueixen fer tot l’itinerari.

A punt pel Concurs

Un cop passada la Santa Tecla, com cada any parell, la ciutat ja pensa en el Concurs de Castells que tindrà lloc diumenge 30 de setembre a Torredembarra i el 6 i 7 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça. S’espera que les quatre colles de Tarragona hi vagin amb un programa de màxims.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris