PORTADES

📰 Les portades d'avui, 20 de gener

La pluja espatlla la vigília castellera de la Diada a Valls

L’actuació castellera només va veure tres construccions
Els castells de la vigília de la Diada Nacional a Valls es van veure afectats per la pluja | Ajuntament de Valls/Pere Toda

Les inclemències meteorològiques van deslluir els castells previstos a la plaça del Blat de Valls amb motiu de la vigília de la Diada Nacional. Tot i que l’actuació va començar puntualment a l’horari previst, la pluja que va començar a caure passades les nou del vespre va obligar a suspendre la jornada a la meitat de la segona ronda.

 

L’actuació va tenir aspectes positius i negatius. Per la Vella, encara que no va ser a temps de plantar el seu segon castell, va poder completar un castell bàsic de nou. D’altra banda, la Joves va ensopegar amb el 5de8 i continua arrossegant els problemes que van sorgir després de la diada de Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès.

Una vigília a mitges

A les vuit del vespre, les dues colles vallenques van fer l’entrada a la plaça del Blat. La Colla Joves Xiquets de Valls ho va fer pel carrer de la Cort i la Colla Vella dels Xiquets de Valls pel carrer Major. Enguany, a diferència de les últimes dues edicions, no es preveien castells de gamma extra, encara que ambdues formacions volien aprofitar l’ocasió per rodar les construccions que de cara a tram final de temporada han de pujar un pis més.

 

  

 

 

Abans dels castells, es va procedir al sorteig d’ordre d’actuació i la interpretació del Cant dels Segadors. Les colles també van enlairar pilars de 5 simultanis amb l’enxaneta desplegant una estelada.

 

Ja al punt de dos quarts de nou es va donar el tret de sortida a l’actuació. La Colla Joves va sortir amb un 2de8 amb folre, el novè de l’any, que va descarregar amb rapidesa i sense massa contratemps.

 

  

 

 

Seguidament, la Colla Vella, després d’un peu desmuntat, es va apuntar el tretzè 3de9 amb folre de la temporada. Un tres lleuger i que va mostrar unes mides excel·lents que fan pensar que els de la camisa rosada poden optar a fer-lo un pis més durant els compromisos que tenen en aquest tram final de curs.

 

  

 

 

A la segona ronda, la Joves va optar pel 5de8. La catedral vermella va pujar amb bones mides fins a l’entrada de quints, però es va embolicar per dalt quan entraven els més petits. L’estructura va acabar cedint quan l’enxaneta feia l’aleta a la part del dos.

 

  

 

 

En torn de rèplica, la Vella, que havia preparat els baixos del 4de9 folrat, va desistir provar aquest castell a causa de la pluja que queia sobre la plaça del Blat. Una reunió de les dues colles amb el gestor cultural de l’Ajuntament, Jordi Bertran, va donar per acabada l’actuació.