La pluja espatlla la vigília castellera de la Diada a Valls

L’actuació castellera només va veure tres construccions
Els castells de la vigília de la Diada Nacional a Valls es van veure afectats per la pluja | Ajuntament de Valls/Pere Toda

Les inclemències meteorològiques van deslluir els castells previstos a la plaça del Blat de Valls amb motiu de la vigília de la Diada Nacional. Tot i que l’actuació va començar puntualment a l’horari previst, la pluja que va començar a caure passades les nou del vespre va obligar a suspendre la jornada a la meitat de la segona ronda.

L’actuació va tenir aspectes positius i negatius. Per la Vella, encara que no va ser a temps de plantar el seu segon castell, va poder completar un castell bàsic de nou. D’altra banda, la Joves va ensopegar amb el 5de8 i continua arrossegant els problemes que van sorgir després de la diada de Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès.

Una vigília a mitges

A les vuit del vespre, les dues colles vallenques van fer l’entrada a la plaça del Blat. La Colla Joves Xiquets de Valls ho va fer pel carrer de la Cort i la Colla Vella dels Xiquets de Valls pel carrer Major. Enguany, a diferència de les últimes dues edicions, no es preveien castells de gamma extra, encara que ambdues formacions volien aprofitar l’ocasió per rodar les construccions que de cara a tram final de temporada han de pujar un pis més.

  

Abans dels castells, es va procedir al sorteig d’ordre d’actuació i la interpretació del Cant dels Segadors. Les colles també van enlairar pilars de 5 simultanis amb l’enxaneta desplegant una estelada.

Ja al punt de dos quarts de nou es va donar el tret de sortida a l’actuació. La Colla Joves va sortir amb un 2de8 amb folre, el novè de l’any, que va descarregar amb rapidesa i sense massa contratemps.

  

Seguidament, la Colla Vella, després d’un peu desmuntat, es va apuntar el tretzè 3de9 amb folre de la temporada. Un tres lleuger i que va mostrar unes mides excel·lents que fan pensar que els de la camisa rosada poden optar a fer-lo un pis més durant els compromisos que tenen en aquest tram final de curs.

  

A la segona ronda, la Joves va optar pel 5de8. La catedral vermella va pujar amb bones mides fins a l’entrada de quints, però es va embolicar per dalt quan entraven els més petits. L’estructura va acabar cedint quan l’enxaneta feia l’aleta a la part del dos.

  

En torn de rèplica, la Vella, que havia preparat els baixos del 4de9 folrat, va desistir provar aquest castell a causa de la pluja que queia sobre la plaça del Blat. Una reunió de les dues colles amb el gestor cultural de l’Ajuntament, Jordi Bertran, va donar per acabada l’actuació.

"Últim compromís de les colles de Tarragona abans de Santa Tecla" "Diada vallenca pendent del cel"