Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El Concurs aterra a la Torre amb la seva primera jornada a la plaça del Castell

Des de la vila baixgaianenca esperen que la jornada es pugui celebrar, per primer cop, íntegrament a la plaça del Castell
La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Torredembarra, Núria Batet, l'alcalde torrenc Eduard Rovira i la consellera de Cultura de Tarragona, Begoña Floria. | TarragonaDigital.com

 

Torredembarra ja es prepara per acollir la primera jornada del Concurs de Castells, que se celebrarà el proper diumenge, 30 de setembre. Aquest dimecres, 12 de setembre, s'han donat a conèixer més detalls sobre aquesta cita, que obrirà la vint-i-vuitena edició del certamen amb la participació d'onze colles, i per la qual avui mateix s'ha signat el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Torredembarra i el de Tarragona.

 

«Esperem que, per primer cop des que la jornada de Torredembarra estarà integrada al Concurs de Castells, puguem fer la diada sencera a la plaça del Castell», ha manifestat la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Torredembarra, Núria Batet. I és que el 2014, la pluja va obligar a suspendre la cita a la segona ronda, mentre que el 2016, en la vigília es va prendre la decisió de traslladar-la al pavelló Sant Jordi per la previsió, també, d'inclemències meteorològiques.

 

Torredembarra, preparada per a la primera jornada del Concurs

La primera jornada del Concurs de Castells està prevista, doncs, a les deu del matí del proper 30 de setembre a la plaça del Castell. Però el pavelló Sant Jordi també estarà habilitat fins a darrer moment si les previsions obliguen a traslladar-hi la celebració de la cita. «Ser part del Concurs és, com sempre, una gran satisfacció», ha apuntat Batet, que ha recordat com el 2014, el Concurs de Castells Vila de Torredembarra —l'anomenat 'Concurs7'— va passar a integrar-se al Concurs, en el marc de la Biennal de Castells.

 

«A la Torre acollim el Concurs de Castells, el terme 'Concurs7' ja ha passat a la història», ha reblat l'alcalde de Torredembarra Eduard Rovira, que s'ha congratulat que els Nois de la Torre, la colla local i organitzadora, s'hagi classificat per anar a una de les sessions al Concurs de Tarragona, superant així el nivell de les colles que actuaran a la Torre. A Torredembarra, acompanyarà el Concurs una exposició de fotografia castellera a la sala Lluís d'Icart que, més endavant, també es podrà visitar a Tarragona.

 

La consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, ha destacat «la gran entesa tècnica i política entre els dos Ajuntaments per fer possible el Concurs de Castells», i ha destacat que «aquest és un certamen de territori i de país, amb clara projecció internacional». «Torredembarra ja és Concurs, hem aconseguit que la primera jornada ja sigui una d'aquelles dates que es marquen amb vermell al calendari de les colles castelleres», ha rematat Floria. A la jornada també s'hi ha presentat el mocador del Concurs que, enguany, com a novetat està brodat:

 

El logotip brodat al mocador del Concurs de Castells. | TarragonaDigital.com

 

La jornada de Torredembarra, al mateix nivell que les jornades de Tarragona del Concurs de Castells

A escala logística, la directora castellera del Concurs, Ester Roca, ha insistit en la importància de la jornada de Torredembarra del Concurs de Castells. «El dispositiu sanitari, el jurat... els recursos que hi destinem són exactament els mateixos que en les jornades de Concurs a la Tàrraco Arena Plaça de Tarragona», ha aclarit. «Algunes renúncies han fet que a Torredembarra el nombre de colles participants sigui en onze, però el Concurs en la seva globalitat manté les 42 formacions», ha explicat Roca, que també ha elogiat l'encaix del certamen a la vila del Baix Gaià: «A Torredembarra sempre ens hi hem sentit com a casa».

 

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris