Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

A punt per un primer diumenge de festes de Santa Tecla de màxims

Les quatre colles participants hi preveuen alçar els seus millors castells
Diada de Santa Tecla del Primer Diumenge | Joaquim Bartolomé

Aquest diumenge, a partir de les dotze del migdia, la plaça de la Font de Tarragona es prepara per veure una actuació d’alt nivell amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Xiquets de Tarragona.

Consulteu tot el programa de Santa Tecla 2018

 

El sorteig d’ordre d’ubicació a plaça i d’actuació de la diada del primer diumenge de festes de Santa Tecla es farà dissabte, també a les dotze del migdia, a l’Antiga Audiència. Tot i això, a falta dels últims assajos, les quatre agrupacions participants ja comencen a fer públiques les seves intencions.

La Jove hi vol portar el colós

La Colla Jove Xiquets de Tarragona es marca l’objectiu de fer l’aleta al 3de10 amb folre i manilles per primera vegada aquesta temporada. Els altres castells del programa lila per aquesta jornada tarragonina serien el 5de9 amb folre, el 4de9 amb folre i l’agulla, el 2de9 amb folre i manilles, que enguany només han carregat, el 9de8 i el pilar de 8 amb folre i manilles.

 

A aquesta llista cal incloure-hi també el 4de9 net, que la colla ja fa temps que assaja. Tot i això, sembla que el castell total no estarà a  punt per treure’l a plaça fins a la sessió de diumenge del Concurs de Castells de Tarragona del pròxim 7 d’octubre.

 

La Vella també de deu

La Colla Vella dels Xiquets de Valls també es planteja el castell de deu pisos a la plaça de la Font. En aquest cas, seria el 4de10 amb folre i manilles, que fa dos anys van carregar per primera vegada en el seu historial al primer diumenge de Santa Tecla.

 

A banda del 4de10, els d’Albert Martínez també es plantejarien a Tarragona el 4de9 net, el 2de8 net i el pilar de 8 amb folre i manilles.

Els Verds també volen jugar fort

Els Castellers de Vilafranca van tornar dilluns a la feina després d’uns dies de descans. Els penedesencs preveuen donar-ho tot a la plaça de la Font, però fins ara amaguen l’estratègia que seguiran. En principi, no volen renunciar ni al 3de10 amb folre i manilles ni a la torre de 8 net, però dependrà de les camises que siguin aquest divendres a la nit a l’assaig.

 

Els Xiquets volen completar el castell de nou

Tot i el canvi de tècnica, els Xiquets de Tarragona asseguren que estan en condicions de plantejar una diada de màxims al primer diumenge de festa major. Els ratllats volen recuperar la confiança amb el 5de8 i descarregar el primer castell de nou pisos de la temporada.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris