Torn dels Xiquets del Serrallo al Tarragona, ciutat de castells

Els del barri mariner actuen aquest dimecres al vespre al Pla de la Seu
Els Xiquets del Serrallo actuen aquest dimecres al Pla de la Seu amb motiu del Tarragona, ciutat de castells | 3 Rondes

Aquest dimecres, a partir de les vuit del vespre, al Pla de la Seu de Tarragona, tindrà lloc la quarta actuació del Tarragona, ciutat de castells amb la participació dels Xiquets del Serrallo. Els del barri mariner, que ja van actuar el passat 3 de juliol, tornaran a bastir castells i pilars pel turista estranger que passa uns dies de vacances a la ciutat.

 

Què és el Tarragona Ciutat de Castells?

El «Tarragona, ciutat de castells» és una iniciativa pionera que va néixer l’any 2013 a la ciutat amb la doble voluntat d’aconseguir notorietat i posicionament turístic mitjançant l’apropament del món casteller a la gent de la ciutat que no forma part de les colles i als turistes.

 

La proposta també busca capitalitzar un dels principals recursos culturals i tradicionals del país: els castells, declarats Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO des de l’any 2010. Les activitats que s’organitzen dins d’aquest cicle reben el suport del Patronat Municipal de Turisme i de les quatre colles de la ciutat.

 

Estiu atapeït de diades castelleres

Des del passat 3 de juliol, el pla de la Seu i la plaça de les Cols acullen cada dimecres, a partir de les vuit del vespre, una actuació castellera. Durant aquestes tres primeres setmanes, hi han actuat els Xiquets del Serrallo, els Xiquets de Tarragona i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Després de la diada de dimecres novament del Serrallo, el calendari serà el següent:

 

31/07 Colla Jove Xiquets de Tarragona (Pla de la Seu)

07/08 Castellers de Sant Pere i Sant Pau (Plaça de les Cols)

14/08 Xiquets de Vila-seca (Pla de la Seu)

21/08 Nois de la Torre (Pla de la Seu)

28/08 Xiquets de Tarragona (Plaça de les Cols)

04/09 Castellers de Sant Pere i Sant Pau (Plaça de les Cols)

 

També totes les diades castelleres que s’organitzen a Tarragona entre el juny i l’octubre amb la participació d’alguna de les quatre colles de la ciutat també s’han adherit al Tarragona, ciutat de castells.

 

Descobrir un assaig per dins

Des del 4 de juliol fins al 10 de setembre, el Tarragona Ciutat de Castells dóna la possibilitat de veure un assaig casteller per dins de la mà dels Xiquets de Tarragona. Aquesta ruta té un preu de 4 euros (menors de 5 anys gratuït).