MINUT A MINUT

❗️ Aixequen el tall de l'AP-7 a Tarragona però es manté el bloqueig de les vies del tren a Reus

Els Torraires de Montblanc afronten amb il·lusió la 25a temporada

La colla grana vol mantenir la categoria de set pisos
Imatge d'arxiu dels Torraires de Montblanc | Joan López

A finals de març, els Torraires de Montblanc van aprovar sense cap vot en contra una nova tècnica encapçalada per Eloy Pérez en substitució d’Ivan Lozano. El nou equip també compta amb la col·laboració de Joan Anton Font (cap de pinyes), Judit Miquel (cap de canalla) i Nadia Miquel (segona cap de canalla).

 

El nou dirigent tècnic, que té vint anys i viu a Vilallonga del Camp, és un habitual als castells de l’agrupació de la vila ducal. Ha pujat al pis de terços en els seus màxims reptes, com el 3de7 i el pilar de 5. Aquesta és la seva cinquena temporada a la colla i l’any passat ja va estar involucrat en l’equip de canalla. La joventut i l’estrena es combinen amb la veterania de la resta dels components de la junta, així com amb el suport d’excaps de colla de temporades anteriors.

 

L’objectiu del nou cap de colla grana per a la vint-i-cinquena temporada és continuar en la línia dels darrers anys, que ha permès recuperar les estructures de set pisos després de molt de temps. D’altra banda, també es vol augmentar la massa social en els assajos i les sortides. De moment, els Torraires ja van debutar el passat diumenge a Tàrrega on van descarregar un pilar de 4 caminat, el 3de6 i dos pilars de 4.

 

Les estadístiques dels montblanquins van ser molt satisfactòries l’any passat. Van assolir el 3de7 (3 descarregats), el 2de6 (3 descarregats + 2 intents desmuntats), el pilar de 5 (2 descarregats+ 1 intent) i el 5de6 (1 descarregat) com a millors castells.

 

Calendari d’actuacions 2019 dels Torraires de Montblanc

A partir d’aquest cap de setmana, coincidint amb les Fires i Festes de Sant Maties, el curs casteller dels Torraires de Montblanc començarà a agafar recorregut. Sobretot, convé marcar-se en vermell la diada de la Serra, prevista a principis de setembre. Aquestes són les actuacions previstes que van entre el 18 de maig i el 2 de novembre:

18/05 Pilar de Sant Maties

19/05 Sant Maties

2/06 Altafulla

16/06 Diada Camisa Grana

23/06 Corpus

7/07 Barri de Miramar (Vila-seca)

13/07 El Carme al Serrallo

31/08 Agramunt

7/09 La Serra

28/09 Fira de Sant Miquel

12/10 Miravet

13/10 Cambrils

27/10 Vilanova de Prades

2/11 Trobada de colles del sud a Tortosa

 

 

 

 

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris