Torredembarra manté la gamma extra

En canvi, Joves i Jove es queden sense completar el 4de9 folrat
La Jove de Tarragona s'ha apuntat el primer 9de8 del l'any a Torredembarra | F Virgili/Colla Jove Xiquets de Tarragona

La diada del Quadre de Santa Rosalia de Torredembarra d’aquest diumenge ha vist l’estrena d’un castell fins ara inèdit aquesta temporada, el 9de8, a càrrec de la Colla Jove Xiquets de Tarragona. A la plaça de la Vila, la colla local ha aconseguit estrenar dues estructures de la gamma alta de set i la Colla Joves Xiquets de Valls ha tornat a desmuntar el 4de9 amb folre.

 

En conjunt, ha estat una actuació llarga amb molts intents i peus desmuntats que ha acabat tenint una durada d’unes tres hores. Abans de començar, s’ha procedit a la inauguració d’una placa castellera de record al 5de9 amb folre, castell que l’any passat la Jove de Tarragona va descarregar per primera vegada a Torredembarra.

 

Arriba el gamma extra de la Jove

La Colla Jove Xiquets de Tarragona s’ha apuntat el millor registre de la diada torrenca. Els liles han començat descarregant el 3de9 amb folre. Seguidament, han deixat en intent desmuntat el 4de9 folrat. Per asserenar els ànims han provat sort amb el 9de8, el primer gamma extra de l’any, estructura que han resolt sense aparents problemes. A continuació, han tornat a desmuntar el 4de9 amb folre. Han tancat les rondes de castells amb un 5de8. A la ronda de pilars, van completar l'espadat de 6.

 

L’agrupació del carrer Cós del Bou tornarà a actuar dissabte, a les sis de la tarda, a Sant Cugat del Vallès al costat de la colla local i els Minyons de Terrassa. Serà la darrera actuació abans d’afrontar la festa major de Vilanova del pròxim 3 d’agost.

 

Maledicció de la Joves amb el 4de9f

Després d’una setmana de descans, la Colla Joves Xiquets de Valls ha reaparegut a Torredembarra. Ho ha fet completant el 3de9 amb folre de sortida. A la segona ronda, tal com va passar per Sant Joan, han desmuntat el 4de9 amb folre. Seguidament, han alçat el 3de8 amb el pilar i el primer 5de8 de l’any després d’un intent desmuntat. Han tancat la diada amb el sisè pilar de 7 amb folre del curs.

 

Els de la camisa vermella seran dissabte que ve, a les set de la tarda, a la festa major de la Riera de Gaià al costat dels Xiquets de Tarragona i els Castellers d’Altafulla. Aquesta jornada hauria de servir per buscar definitivament la descarregada del 4de9 folrat.

 

Doble estrena dels Nois

El Quadre ha estat extraordinari pels Nois de la Torre. Els de la camisa blau cel han començat de menys a més l’actuació. Han començat descarregant el 4de7. Tot seguit, s’han apuntat el primer 4de7 amb l’agulla de l’any. Per tancar les tres rondes de castells han completat el 3de7 aixecat per sota. Ha estat diada que pot marcar un punt d’inflexió per la formació torrenca.