GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Valls espera la millor Santa Úrsula

Vella i Joves han assajat el 3de9 sense folre, castell inèdit fins al moment
Les dues colles dels Xiquets de Valls han preparat els millors castells per Santa Úrsula | Laia Solanellas  

En un ambient enrarit per les qüestions de la política, per la sentència del Judici del Procés i les escenes de violència i repressió que s’han viscut, la vida al món casteller es manté, potser amb més discreció, però continua endavant.

 

Diumenge, a un quart d’una del migdia, a la plaça del Blat de Valls, arriba una Santa Úrsula que tindrà un gran protagonista per partida doble. No és altre que el 3de9 sense folre, estructura que mai ningú fins ara li ha aconseguit fer l’aleta.

 

El 3de9 net, el castell desitjat

L’any passat, l’actuació vallenca ja va viure una situació similar. Però hi ha una gran diferència: Les dues colles, Vella i Joves, han destinat molt més temps i recursos a l’assaig d’aquest castell. Han fet proves, han ajustat mides, han provat diverses alternatives i l’han pujat molt amunt... En definitiva, han conegut una mica més, o molt més, la construcció i per on passen les possibilitats d’èxit.

 

Santa Úrsula és una diada única, on, vagin bé o vagin malament els castells- que hi ha hagut anys de tot- es viu com enlloc l’essència i la rivalitat dels castells. La Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls hi arriben després d’una temporada molt diferent, però, com ja va passar una mica l’any passat, els programes són similars.

 

Objectius molt clars

A falta de l’últim assaig, la Vella haurà de triar entre quatre castells. Al Portal Nou, tenen en cartera el 2de9 sense manilles i el 3de9 sense folre, dues construccions que no han assolit mai en la seva història. També disposen del 2de8 sense folre i el 4de9 sense folre. A la ronda de pilars, optarien pel pilar de 7 amb folre.

 

A la Joves, també a manca de l'última convocatòria d'assaig, també pensen a portar la tripleta neta, és a dir, el 4de9 sense folre, el 3de9 sense folre i el 2de8 sense folre. Al carrer d’en Gassó també han assajat el 4de9 amb folre i pilar, un altre castell que tampoc mai han completat. Si tot va bé, els diables vermells alçarien el pilar de 8 amb folre i manilles a la ronda de pilars.