Vella i Joves coincidiran a l’aniversari dels Castellers de Barcelona

Les dues colles vallenques actuaran demà a la plaça de Sant Jaume | Ajuntament de Barcelona

Les dues colles vallenques coincidiran aquest dissabte, a les sis de la tarda, a la plaça de Sant Jaume amb motiu de la diada del 50è aniversari dels Castellers de Barcelona. A dues setmanes de Sant Joan, les dues agrupacions dels Xiquets de Valls seguiran la seva preparació de cara el 23 i 24 de juny.

Les baixes poden condicionar a la Vella

Les festes de final de curs de les escoles i altres assumptes extracastellers poden rebaixar les pretensions dels de la camisa rosada de cara a dissabte. A falta de l’assaig de divendres, la colla que dirigeix Albert Martínez aprofitarà fins a darrera hora per preparar un possible castell de nou. Els altres dos castells dels rosats serien de vuit pisos.

De moment, la Vella ha completat el 3de9 amb folre (2 descarregats), el 4de9 amb folre (1 carregat), el 5de8 (4 descarregats), el 4de8 amb el pilar (3 descarregats), el 2de8 amb folre (3 descarregats), el pilar de 7 amb folre (1 descarregat) i el pilar de 6 (2 descarregats) com a millors castells.

La Joves podria donar la sorpresa

A la plaça de Sant Jaume, la Joves se sent com a casa. En les seves participacions en la diada de la Mercè, els de la camisa vermella hi han fet un bon paper. Enguany, tot i no actuar-hi, tindran l’oportunitat d’alçar els seus millors castells en aquesta diada del mes de juny. A una setmana de la diada del Pati, els de Francesc Ramon podrien avançar el castell de nou. Dependrà de les camises que puguin arrossegar.

Durant aquest principi de temporada, els del carrer d’en Gassó han assolit el 2de8 amb folre (1 descarregat), el 3de8 amb el pilar (1 descarregat), el pilar de 6 (3 descarregats), el 3de8 (5 descarregats), el 4de8 (4 descarregats + 2 intents desmuntats) i el 2de7 (2 descarregats).

Barcelona vol màxims

Els amfitrions, els Castellers de Barcelona, volen celebrar per la porta gran el seu 50è aniversari. Les previsions de la colla que dirigeix Jaume Montoliu són la torre de 8 amb folre i el 4de9 amb folre. La tercera estructura es decidirà a l’assaig d’aquest divendres a la nit.

Tot i l’ambició, els barcelonins encara no han fet cap castell de la gamma alta de vuit. De moment, tenen la torre de 8 amb folre (1 intent desmuntat), el 4de8 (6 descarregats), el 3de8 (1 descarregat) i la torre de 7 (3 descarregades).

"Els Minyons de l’Arboç en disposició d’estrenar els castells de set" "Els Nens del Vendrell obriran la diada del Pati"