Verds, Vella i Jove també seran a l’Arboç

L’endemà del Catllar, les tres agrupacions es tornen a trobar a la festa major de l’Arboç
La diada castellera de la Festa Major de l'Arboç. | Ajuntament de l'Arboç

Sense gairebé temps d’haver paït la festa major del Catllar, els Castellers de Vilafranca, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets afronten aquest diumenge, a la una del migdia, la sortida de l’Arboç. La diada castellera de festa major d’aquest municipi de la comarca del Baix Penedès es farà al carrer Major i també comptarà amb la participació dels Minyons locals.

Una diada pendent del resultat del Catllar

Els objectius de l’Arboç són una incògnita. Depenent del que es vegi dissabte al Catllar, els trets aniran per un costat o per un altre. A priori, els Castellers de Vilafranca hi aniran amb un programa similar al Catllar. Els de Toni Bach volen portar-hi la torre de 9 amb folre i manilles i els dos castells bàsics de nou pisos. Tampoc descarten l’estrena del 3de8 amb l’agulla, castell que enguany encara no han assolit.

 

La Colla Vella dels Xiquets de Valls vol portar, com a mínim, el 5de9 amb folre i el 4de9 amb folre i pilar a l’Arboç. En principi, a diferència d’aquest dissabte al Catllar, el castell net quedaria aparcat i el 9de8 seria el tercer castell. No obstant això, fins a l'últim moment els de la camisa rosada no acabaran de decidir per quin repertori es decanten.

 

Per la seva banda, la Colla Jove Xiquets de Tarragona també vol complir amb castells de gamma extra a l’Arboç. Depenent dels registres que hagin fet dissabte al Catllar, els liles podrien optar pel 5de9 amb folre o el 9de8. A la ronda de pilars, tampoc no descartarien el pilar de 8 amb folre i manilles.

 

L’Arboç vol ajuntar els dos castells de set bàsics

La colla local, els Minyons de l’Arboç, volen completar els dos castells de la gamma bàsica de set per la seva festa major. Els de la camisa vermella també han estat assajant el pilar de 5 i un castell de 7 amb l’agulla, tot i això aquest últim encara no se sap si podrà anar a plaça aquest diumenge.