Vella i Verds es mostren crítiques amb l’acord entre la Coordinadora i Som

Les dues colles alerten que no han cedit els seus drets d’imatge a cap operador
L'acord entre la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i Som es va presentar dimarts a Valls | Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya

La segona guerra audiovisual pels castells ha esclatat. Els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls han manifestat que no han cedit els seus drets d’imatge a ningú. La reacció d’aquestes dues agrupacions s’ha fet poques hores després que la Coordinadora de Colles Castelleres hagi arribat a un acord amb la productora Som per a la difusió televisiva castellera durant quatre temporades en substitució de la Xarxa.

 

En declaracions a l’ACN, la Colla Vella s’ha mostrat molesta no només pel fet que no sabien res del tema sinó també perquè aquest acord s’ha presentat a la seva ciutat, a Valls. En el cas dels Castellers de Vilafranca, a més, afirmen que ara com ara no tenen intenció de cedir els drets d’imatge.

Què no veuen clar les dues colles?

La CCCC ha anunciat aquest dimarts que la cooperativa Som, dirigida per l’empresari de comunicació Oriol Soler, retransmetrà les diades castelleres en substitució de la Xarxa de Comunicació Local. L’acord estableix la difusió d’una trentena d’exhibicions arreu del país encara per determinar durant un termini de quatre prorrogables.

 

És dona ja per fet, però, que el començament d’aquesta programació castellera televisiva serà amb motiu de la diada de Sant Joan a Valls. També es farà un programa televisiu de mitja hora i més continguts a través d’un portal web, encara amb els detalls per concretar.

 

L’anunci s’ha fet aquest dimarts a Valls i ha causat sorpresa entre dues de les colles més importants del país, els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Fonts de les dues entitats han confirmat a l’ACN que no sabien res de l’acord i s’han mostrat indignades pel fet.

 

Les dues colles també han advertit que cap d'elles ha cedit dret d’imatge a ningú, i així ho han volgut advertir als responsables de la productora Som. Des de la Coordinadora adverteixen que un acord establert en junta els comprometria a fer-ho.

Verds i Vella no es pensen aturar

Les mateixes fonts han indicat que les dues colles han demanat explicacions a la CCCC, i en el cas de la Vella, han advertit que les que han rebut no els han satisfet. Des de la formació rosada també han criticat les formes que s’han utilitzat per gestionar la situació i han advertit que tampoc estan conformes com s’ha tractat a la Xarxa que, han recordat, va apostar per la retransmissió televisiva dels castells quan ningú ho feia.

 

Per la seva banda, els Castellers de Vilafranca s’han mostrat sorpresos pel fet que no s’hagi informat prèviament a una de les colles punteres del país i, recorden fonts de la colla, que la Xarxa ha estat pionera en la distribució mediàtica del món casteller.

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris