Vilallonga opta a tornar a ser de gamma extra

Colla Vella i Jove de Tarragona afrontaran al màxim l’última gran diada del juliol
La Colla Vella dels Xiquets de Valls va completar el primer 2de8 net de la seva història l'any passat a Vilallonga del Camp | Colla Vella dels Xiquets de Valls

Diumenge a la tarda, l’acció castellera es traslladarà a Vilallonga de Camp. A partir de les set, a la plaça de l’Església, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona, dues de les agrupacions punteres del país, buscaran en aquesta localitat de la comarca del Tarragonès oferir el millor repertori que tinguin a l’abast.

 

La Vella podria estrenar el 2de8 net

A falta de l’assaig d’aquesta nit, la Colla Vella encara ha de decidir si portarà el 2de8 net a la plaça vilallonguina. L’any passat, en aquest escenari se’l van anotar per primera vegada a la seva història. A més, dimecres el van descarregar sencer a la xarxa d’assaig. Per tant, les proves que puguin fer aquest divendres seran determinants per veure si es pot treure a plaça.

 

Tot i això, en cas que no arribi el 2 net, els de la camisa rosada apostaran segur pel 3 i el 4de9 amb folre. També tenen cartera el pilar de 7 amb folre, estructura que volen pujar un pis més damunt d’unes manilles ben aviat.

 

Després de Vilallonga, els d’Albert Martínez encara tindran dues sortides més abans de Firagost. El pròxim 3 d’agost seran a la festa major de Vila-seca al costat de la colla local i dels Xiquets de Tarragona. D’altra banda, el dia 4, actuaran en solitari a la festa major de Vilabella.

 

La Jove encara no ha decidit el programa

A Vilallonga, la Colla Jove Xiquets de Tarragona també hi ha fet grans castells en les darreres temporades. L’any passat, hi van aconseguir descarregar el 9de8. L’assaig d’aquesta nit al local del carrer del Cós del Bou acabarà de definir quin pot ser el repertori de cara a diumenge.

 

En principi, els liles sembla que hi portaran segur el 3de9 amb folre. També tenen el 9de8, el 5de8, el 4de8 amb l’agulla i el 4de9 amb folre, castell que el van deixar en intent desmuntat a Torredembarra fa quinze dies. A la ronda de pilars, també es podrien plantejar el pilar de 6.

 

L’actuació de Vilallonga del Camp serà la darrera de la Jove abans de la visita, dissabte, a la diada de la festa major de Vilanova que compartiran al costat de la colla local i els Castellers de Vilafranca. L’endemà, diumenge, acudiran a la festa major dels Pallaresos al costat dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau.