Vilanova espera tornar a vibrar

Els Castellers de Vilafranca hi volen portar el primer 3de10fm de l’any
Diada castellera de Vilanova i la Geltrú | Rodrigo

Dissabte, a partir de les sis de la tarda, arriba la diada de la festa major de les Neus de Vilanova i la Geltrú. Un any més, el cartell d’agrupacions participants estarà format pels Castellers de Vilafranca, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Bordegassos de Vilanova. S’esperen castells de gamma extra dels Verds i la Jove. Pel que fa a la colla local, podria treure el 3de8 de l'armari.

El 3de10, el principal objectiu de Vilafranca

Per tercera temporada consecutiva, els Castellers de Vilafranca tenen l’objectiu de portar el 3de10 amb folre i manilles a la capital de la comarca del Garraf. Els penedesencs el van descarregar el 2016 i carregar el 2017. A banda del colós, els vilafranquins es marquen la fita d’estrenar el 5de9 amb folre i el pilar de 8 amb folre i manilles. La torre de 9 emmanillada, que ja han fet tres vegades, també entrarà al programa.

 

Després de Vilanova, els de Toni Bach aturaran una setmana l’activitat amb l’objectiu de tornar amb força a l’agost, mes intens per la colla que culminarà amb les tres actuacions de la festa major de Vilafranca.

La Jove podria estrenar el 9de8

En els darrers anys, la Jove de Tarragona ha aconseguit grans gestes a Vilanova. Aquest 2018, no serà una excepció i els liles aspiren a un programa de màxims. El 5de9 amb folre, que ja van descarregar a Torredembarra, li han d’afegir el 9de8, que fa setmanes que estan treballant. A falta de l’últim assaig, també hi hauria la possibilitat que estrenessin el pilar de 8 amb folre i manilles, encara que té menys d’opcions d’entrar.

 

Els del carrer del Cós del Bou també afronten diumenge, a les set de la tarda, la diada de la festa major de Vilallonga del Camp. En aquesta diada, els d’Aleix Bordas, a més d’un castell de nou, hi podrien intentar el primer 2de8 amb folre i rodar el 4de8 amb l’agulla amb l’objectiu d’apujar-lo un pis més de cara a Sant Magí.

Els Bordegassos volen la clàssica

La colla local, els Bordegassos de Vilanova, es planteja la clàssica de vuit a la seva festa major. Aquesta temporada ja han completat la torre de 7 i el 4de8 en diverses ocasions. De cara a dissabte, l’objectiu dels de Mario Marco es estrenar el primer 3de8 del curs.