NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Imatge d'arxiu dels Xiqüelos i Xiqüeles del Delta

Els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta aspiren a mantenir els sis pisos

La colla ebrenca afronta la setena temporada en actiu

Els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta són la segona colla castellera que es va crear a l’Ebre. Es van fundar l’any 2013 i vesteixen de camisa de color Blau Delta. La idea de crear una agrupació va néixer el 2012 quan un grup de components dels Castellers de la Sagrada Família, originaris d’Amposta i Deltebre, van decidir portar la tradició castellera a la seva terra d’origen.

 

El març del 2013 es va celebrar l’assemblea constituent. Un any després, la colla va rebre el Premi Amposta. L’abril del 2014 van ser admesos com a colla membre de ple dret de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. Els Castellers de la Sagrada Família i els Nens del Vendrell van exercir de padrines.

 

L’agrupació ebrenca té a Meritxell Vidal com a presidenta i Robert Abril com a cap de colla. Els objectius del 2019 són consolidar les construccions de sis pisos i obrir la colla a les persones de la zona que no coneixen el fet casteller.

 

L’any passat, els Xiqüelos van completar vint-i-dos castells de sis. Es van anotar el 4de6 (6 descarregats + 2 intents desmuntats), el 3de6 amb l’agulla (5 descarregats + 4 intents desmuntats) i el 3de6 (11 descarregats + 4 intents desmuntats).

 

La colla ja ha fet una sortida aquest 2019. El 28 d’abril va participar en el 6è aniversari dels Encantats de Begues. En aquest municipi de la comarca del Baix Llobregat, els ebrencs es van anotar un pilar de 4, el 3de6 després d’un intent desmuntat i un intent desmuntat de 2de6.

 

Calendari 2019 dels Xiqüelos i Xiqüeles del Delta

Segons hem pogut consultar a Webcasteller i la Base de Dades de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, el calendari dels Xiqüelos i Xiqüeles del Delta conté moltes actuacions, sobretot, en comarques que pertanyen a les Terres de l’Ebre. Aquestes són algunes diades previstes entre el 15 de juny i el 3 de novembre:

 

15/06 Barcelona

22/06 Les Roquetes del Garraf

7/07 Urbanització Miramar-Les Illes (Vila-seca)

21/07 Festa Major de Sant Carles de la Ràpita

31/08 Tarragona

8/09 Festa Major d’Ulldecona

21/09 6è aniversari de la colla

2/11 Trobada de colles del sud a Tortosa

 


Comentaris