Els Xiquets de Reus estrenen la catedral de vuit al Catllar

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau també hi han portat el 4de8 i el pilar de 6
5de8 descarregat dels Xiquets de Reus al Catllar | 3 Rondes

La diada de Juliol del Catllar d’aquest dissabte ha estat extraordinària pels Xiquets de Reus. Tres setmanes després de la festa major de Sant Pere, els de la camisa avellana han volgut accelerar més la marxa i s’han apuntat el primer 5de8 de la temporada.

 

A la plaça de la Vila catllarenca, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, malgrat algunes baixes, també han ofert un bon nivell amb el 4de8 i el pilar de 6. Per la seva banda, els Xiquets del Serrallo han sortit amb els dos castells bàsics de set com a construccions més importants.

 

5de8 de color avellana

Els Xiquets de Reus han demostrat al Catllar que es troben en un gran moment. La colla de la capital del Baix Camp ha començat la diada descarregant un 2de8 amb folre lent, però controlat durant tota l’execució.

 

A la segona ronda, ha arribat el plat fort dels reusencs en forma de 5de8. Després d’un peu desmuntat amb terços posats, han fet sonar gralles de la catedral. Ha estat un castell que els ha costat de lligar i durant la pujada ha començat a patir, especialment, pels pisos superiors. Tot i això, la rapidesa de la canalla i el saber fer dels terços han permès aturar les batzegades i anotar-se’l per primer cop enguany.

 

Per tancar una gran tarda de juliol, la colla que dirigeixen Edu Valls i Maria Alegret han alçat un 3de8 de bona factura, estructura que molt aviat podran tornar a repetir un pis més damunt d’un folre. De fet, al Catllar, també hi havia ganes de portar el castell de nou, però l’han aparcat per falta de camises.

 

4de8 amb canvis de Sant Pere i Sant Pau

 

La visita dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau ha estat menys ambiciosa que d’altres temporades. Tot i això, els de la camisa verda han ofert un bon repertori. A la primera ronda, han descarregat un 2de7 amb mides correctes. Després, han plantat un 4de8 de bona execució, castell que, tot i els nombrosos canvis, també ha donat bones sensacions.

 

A la tercera ronda, els del barri cooperativista han completat el 4de7 amb l’agulla, construcció que volen apujar un pis més ben aviat. Per rubricar l’actuació del Catllar, han descarregat sense problemes l’espadat de 6.

 

Gamma bàsica de set del Serrallo

Després de la diada del Carme de la setmana passada, els Xiquets del Serrallo han baixat pretensions al Catllar per una sèrie de baixes. Els del barri mariner han completat el 3de7, el 4de7 després d’un intent desmuntat i el 5de6.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris