Barcelona aprova demanar el trasllat de la comissaria de Via Laietana al govern espanyol

La iniciativa vol convertir l'espai en un centre memorial de la repressió franquista a Catalunya
Comissaria de la Policia Nacional a la Via Laietana de Barcelona | Cedida

 

 

La comissió de Drets Socials, Cultura i Esports ha aprovat aquest dimarts una iniciativa d'ERC que insta el govern de Barcelona a exigir a l'executiu de l'Estat l'aplicació de la proposició aprovada al Congrés per traslladar la comissaria de Policia Nacional de Via Laietana.

 

També insta a negociar amb el govern espanyol la cessió de la titularitat de l'edifici a l'Ajuntament, a la Generalitat o als dos. Després d'una transacció, la iniciativa ha rebut el suport dels dos grups del govern, BComú i PSC, i de JxCat, i els vots en contra de la resta.

 

Un centre memorial de la repressió franquista

El trasllat de la comissaria permetrà convertir aquest espai, situat al número 43 de la Via Laietana, en un centre memorial i documental de la repressió franquista a Catalunya i la lluita per les llibertats democràtiques, tal com ja plantejava el text validat per la cambra baixa el 2017. Així doncs, el grup municipal republicà ha aconseguit l'acord perquè Ada Colau exigeixi l'aplicació «immediata», per part del govern espanyol, de la proposició presentada per ERC.

 

 

També et pot interessar