Imatge d'un pilar de sol des de l'Observatori Fabra

Barcelona perd la batalla final per acollir la nova seu del Centre Europeu de Predicció Meteorològica

Tot i les moltes possibilitats que tenia la capital catalana, les noves instal·lacions marxen finalment cap a Alemanya

Males notícies per Barcelona després de saber que la capital catalana no acollirà finalment la nova seu del Centre Europeu de Predicció Meteorològica (ECMWF). Malgrat les moltes possibilitats amb què comptava la ciutat, les noves instal·lacions marxen definitivament a la localitat alemanya de Bonn.

La lluita per a l’adquisició d’aquest centre va començar al mes de maig, quan es va saber que Barcelona era una de les ciutats candidates a tot Europa per acollir la tercera seu de l’ECMWF. Les il·lusions van augmentar encara més quan es va saber al mes de novembre que la capital catalana era una de les finalistes, havent superat fins a nou països candidats, però al final la ciutat de Bonn ha guanyat la batalla.

Una gran oportunitat perduda

El fet d’acollir aquest nou centre meteorològic hauria significat una gran oportunitat per a Barcelona pel que fa al sector científic i a la creació de nous llocs de treball. I és que la candidatura de Barcelona oferia un edifici adaptat i preparat per a un ecosistema científic de primera categoria i preparat per acollir de forma immediata a uns 400 nous treballadors. 

A més, la bona qualitat de vida de la capital catalana, les bones connexions i infraestructures i el gruix important a nivell científic i universitari amb què compta, així com la gran oferta d’escoles internacionals i el seu dinamisme laboral i professional, eren els grans reclams que van plantar Barcelona a la cursa final per acollir el nou centre.

No obstant, el Consell del Centre Europeu no han cregut suficients aquests requisits i reclams barcelonins, cosa que ha portat els seus membres a escollir Bonn com a ciutat que acollirà la nova i tercera seu de l’ECMWF.