Els experts tenen dubtes sobre la reobertura de les escoles: «Anem pam a pam»

El cap del servei de malalties infeccioses del Germans Trias i Pujol avala el tancament de l'oci nocturn

El cap del servei de malalties infeccions de l'Hospital Germans Trias i Pujol ha admès aquest dissabte que la reobertura de les escoles al setembre pot estar en qüestió si l'evolució de la pandèmia de coronavirus no millora. «No ho sé, molt segura no la tindria, però la qüestió és anar pam a pam, perquè si no anem creant expectatives de depressió que potser no són bones», ha dit en una entrevista al 'Via Lliure' de Rac1.

Bonaventura Clotet ha defensat la decisió del Govern de tancar tot l'oci nocturn i ha dit que les normes «són assenyades» malgrat que siguin dures pel sector. En aquest sentit, ha demanat «tenir la idea clara de la magnitud de la tragèdia» que podria arribar si no es posa fre a l'augment de casos actuals.

«Podem arribar a un confinament molt més estricte», ha avisat, malgrat remarcar que els efectes de la pandèmia, fins ara, són més lleus que al març i a l'abril perquè el perfil de contagiats és d'edat més jove i hi ha uns protocols més clars sobre com actuar.

«No som conscients que, en espais tancats, en festes d'amics, sopars de colla i, òbviament, també en l'oci nocturn, hi ha un risc molt elevat», ha remarcat. En aquest sentit, ha dit que a mesura que els contagis s'estenguin a persones més grans, «tornarem a ser-hi».

"Urgent: Detecten un nou brot de coronavirus a Catalunya" "Última hora: Xavi Hernández, positiu per coronavirus"