Inicien una campanya de donacions per salvar els ulls d'una catalana que va patir un accident als Estats Units

La Marta, una terrassenca de 24 anys, necessita 75.000 euros per poder operar-se les cremades que ha patit a les còrnies
Imatges de la jove terrassenca, que s'inclou en la pàgina de la campanya 'Salvem els meus ulls' | CatalunyaDiari

El passat 11 de juny, la Marta, una jove terrassenca de 24 anys resident a Seattle (Estats Units), va patir un accident mentre elaborava cosmètica natural que va provocar-li cremades severes a la cara i als ulls, afectant especialment a les còrnies. Des de llavors, resta ingressada a l'Harborview Medical Center de la ciutat més poblada de l'estat de Washington, a la costa oest del país, on el 13 de juny es va sotmetre a una primera operació.

Les ferides a la cara han millorat, tot i que s'haurà de sotmetre a més operacions i, molt probablement, a un trasplantament de còrnies per tal de recuperar, sigui totalment o parcialment, la visió. La Marta, que resideix a Seattle des del 2018 amb la seva parella, no disposa d'assegurança mèdica, encara que tenir-la tampoc suposava cap garantia, ja que la gravetat de l'accident i les intervencions a les quals s'ha de sotmetre no s'inclouen en la cobertura de la majoria de pòlisses.

Campanya 'Salvem els meus ulls'

Per tal de fer front a les despeses mèdiques, l'Anna Góngora, mare de la Marta, ha iniciat la campanya 'Salvem els meus ulls', a la pàgina GoFundMe, per recaptar els 75.000 euros necessaris per a pagar la factura mèdica. La petició d'ajuda s'acompanya d'un vídeo, on la Marta explica la seva situació i com se sent.

En aquest sentit, en la gravació, de poc més de set minuts, la Marta es mostra «optimista i animada». La jove terrassenca assegura que «els metges em donen moltes esperances, tot i que les cremades severes. Alguns diuen que puc recuperar certa visió, mentre que altres em comenten que sóc jove i que confiï en els avenços mèdics i tecnològics».

La Marta afirma que «vull tornar a viure, encara que sigui amb una visió pobra». Tot i això, confia en «poder tornar a veure el mar a Torredembarra, llegir un llibre o cuinar paelles». Ara com ara, més de 3.000 persones han col·laborat ja en la campanya, que suma una recaptació superior als 62.000 euros.

"Última hora: Mor als 55 anys l'escriptor Carlos Ruiz Zafón" "Preocupació a la Generalitat: Les recomanacions de Trànsit per aquest cap de setmana"