Cap estat membre de la UE es pronuncia sobre la immunitat de Junqueras

El TJUE manté la data del dia 14 per a la vista sobre el líder d'ERC
Oriol Junqueras, assegut al costat de Rufián al Congrés dels Diputats | CatalunyaDiari.cat

 

 

Els estats membres de la Unió Europea han deixat sol a Oriol Junqueras. Segons ha avançat 'La Vanguardia', cap membre ha comparegut davant el Tribunal de Justícia de la UE (TJUE), per tal de formular al·legacions relacionades amb la vista que tindrà lloc el pròxim 14 d'octubre, en la qual, s'ha de decidir si l'exvicepresident de la Generalitat de Catalunya té o no immunitat com a eurodiputat.

 

Aquesta petici√≥ al TJUE la va dur a terme el Tribunal Suprem espanyol, despr√©s que aquest organisme es planteg√©s impedir a Junqueras anar al Congr√©s per acreditar-se com a eurodiputat.

 

 

La defensa de Junqueras sí que creu que té immunitat

Aix√≤ no obstant, la seva defensa argumentava llavors que el l√≠der d'ERC s√≠ que tenia immunitat parlament√†ria d'en√ß√† que fou elegit en les darreres europees del 26 de maig. Davant aquesta situaci√≥, la Comissi√≥ i el Parlament Europeu han informat de la situaci√≥ al Tribunal de Luxemburg i li hi han comunitat que es considera que Junqueras no ha adquirit la condici√≥ plena d'eurodiputat i que, per tant, no existeix la seva immunitat.

 

Amb aquesta decisi√≥, expliquen, es pret√©n que els experts en la mat√®ria inici√Įn un debat per tal d'arribar un acord que pugui solucionar una situaci√≥ semblant en un futur. Aix√≠ doncs, el TJUE mant√© la data del dia 14 per a la vista sobre Junqueras i, per tant, es preveu que en pocs dies de difer√®ncia tamb√© es publiqui la sent√®ncia del proc√©s. Sigui com sigui, s'esperen dies intensos pels pol√≠tics presos catalans que, en poques hores, poden veure canviar el rumb de la seva vida tant professional com personal.

 

També et poden interessar...

 

 

Comentaris