Carme Forcadell retorna a la presó d'un permís el 22 de juny de 2020.

Carme Forcadell, ovacionada en tornar a la presó de Wad-Ras

L'expresidenta del Parlament, visiblement agraïda, va llençar petons als manifestants

La nit d'aquest dilluns, 22 de juny, ha estat la número 824 que l'expresidenta del Parlament de Catalunya entre 2015 i 2017, Carme Forcadell, ha passat a la presó. No n'ha sortit des que hi va ingressar el 23 de març de 2018 i, de fet, ella mateixa ha fet el recompte a Twitter: «Avui fa 27 mesos que sóc a la presó. 250 dies a Alcalá-Meco, 16 dies a Puig de les Basses, 550 dies a Mas d'Enric, 8 dies a Wad-Ras: 824 dies sense llibertat».

I és que l'expresidenta Forcadell va sol·licitar la setmana passada abandonar la presó de Mas d'Enric, al Tarragonès, per anar-se'n a Wad-Ras, a Barcelona. Amb el canvi, fet efectiu a principis de la setmana passada, Forcadell se n'anava a prop de la ciutat de Sabadell, on resideixen el seu marit, els seus fills i els seus néts. El motiu que l'havia dut a la presó de Mas d'Enric era facilitar les visites a la seva mare, resident a Xerta, al Baix Ebre; però ara l'aplicació de l'article 100.2 ja li permet veure-la fora de la presó i, per tant Forcadell va optar per ser més a prop de fills i néts.

La sorpresa a Forcadell a les portes de Wad-Ras

No va ser fins a finals de la setmana passada que es va saber que Forcadell havia abandonat Mas d'Enric i havia marxat a la presó barcelonina, situada a la zona del Poblenou. El temps just perquè l'activisme independentista s'activés i, aquest dilluns, la sorprengués amb una rebuda a la presó que Forcadell no s'esperava:

L'expresidenta del Parlament pot sortir del centre penitenciari durant dotze hores cada dia laborable. A la tornada, diversos manifestants s'han aplegat a l'entrada del centre penitenciari de Wad-Ras per saludar-la i ovacionar-la. Forcadell ha reaccionat visiblement agraïda i, sense poder-se acostar a la gent, s'ha tret la mascareta i ha llençat petons a tots ells, tal com es pot veure al vídeo.


Comentaris