El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, explicant l'última hora de la vacunació a Catalunya

Salut anunciarà la vacunació de persones de 45 a 55 anys «en les pròximes setmanes»

Salut ha reconegut que es tracta d'un col·lectiu que suma «centenars de milers» de persones, i caldrà fer una «estratègia selectiva»

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha comparegut aquest dimarts a primera hora de la tarda per a oferir els últims detalls del procés de vacunació a Catalunya. En aquest sentit, Argimon ha destacat la bona evolució de la pandèmia, així com els resultats positius del procés d'immunització, que ja comencen a notar-se. Alhora, ha avançat quines persones començaran a vacunar-se en les pròximes setmanes. 

Catalunya ja mira cap a la vacunació de les persones d'entre 45 i 55 anys

Per ara, Catalunya centra els esforços de vacunació en les persones grans i també en els col·lectius essencials, a més dels sanitaris. El següent pas, segons la subdirectora general de Promoció de la Salut, la doctora Carmen Cabezas, és la vacunació de les persones amb edats compreses entre els 45 i 55 anys

«En les pròximes setmanes anunciarem que comencem a vacunar persones de 45 a 55 anys, que són centenars de milers a Catalunya. Per tant, haurem de fer alguna estratègia selectiva», ha indicat l'experta. 

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

La vacunació salva 650 vides cada mes a les residències de Cataluinya

«El 2020 a les residències vam tenir 16.000 morts per cada 100.000 habitants. Després de vacunar, en tenim 50 per cada 100.000 habitants. La vacuna evita unes 650 morts al mes», ha destacat el doctor, que ha reconegut que es tracta d'una xifra «esbiaixada», però que no obstant això posa de manifest «l'eficàcia de la vacuna». 

Alhora, Argimon s'ha referit a la variant britànica de la Covid-19, que segueix sense ser la dominant a Catalunya. «La soca britànica no és dominant, però va agafant cada cop més espai. Representa al voltant del 40%», ha indicat.