Meritxell Budó, consellera de Presidència, en una roda de premsa, 14/07/2020

Budó anuncia una «estratègia de testatge massiu» de la població a Catalunya

La consellera afirma que el Govern «està treballant» per poder dissenyar un pla amb els 8 milions de testos comprats

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat aquest dimarts que la Generalitat està preparant «una estratègia per testar massivament a la població». L'anunci arriba just després que la Comunitat de Madrid hagi fet pública la seva intenció de portar a terme una iniciativa semblant i Budó assegura que el Govern «està treballant» en aquest pla i ha recordat que han comprat vuit milions de testos «per dissenyar aquesta estratègia de testatge massiu».

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La portaveu, però, ha recordat que «l'organització és complexa» i ha demanat temps per planificar com i quan arriben els testos per «prioritzar-los» en aquets pla. Budó ha deixat clar que, en tot cas, tot correrà a càrrec de les arques públiques.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La comparació d'aquesta estratègia amb la de Madrid és inevitable, però la consellera ha reiterat que la Generalitat no posa en marxa iniciatives ni dissenya les seves mesures «per comparar o competir amb altres territoris». Igualment, no ha volgut entrar a comentar les dades de millora epidemiològica de Madrid malgrat mantenir la restauració i part de l'oci obert. «Estem en una altra fase de la baixada, ells van arribar al pic abans. El que dic és que les mesures que prenem funcionen i es prenen a molts llocs d'Europa. I ara tornem a estar en fase de baixada, per tant considerem que són mesures preses de forma adequada i en base al que ens diuen autoritats sanitàries per reduir la interacció social».

Millora de les dades sobre la pandèmia a Tarragona

A la demarcació de Tarragona a poc a poc es comença a veure la llum. Seguint la tendència general a tot Catalunya, les dades van millorant lentament, sobretot les que fan referència al risc de rebrot i a la velocitat de propagació del virus. La segona onada, però, causa estralls i alguns dels ingressats s'han convertit en noves víctimes de la Covid. Les últimes dades a la demarcació mostraven 12 defuncions i 165 nous contagis de coronavirus, pel que ja hi ha hagut 683 morts i 24.007 positius des del març.