Imatge d'arxiu d'una festa en una discoteca

L'oci nocturn obrirà abans de Sant Joan amb un aforament del 50% i sense distància de seguretat

S'haurà de portar la mascareta en tot moment, sens distàncies de seguretat i un aforament del 50%

La reobertura de l'oci nocturn cada cop està més a prop. El Govern i la patronal Fecasarm treballen conjuntament per obrir les discoteques de forma segura. Segons avança el programa de TV3 Planta Baixa, això seria abans de Sant Joan i un aforament del 50% als establiments, entre altres.

Una reobertura esperada

El Departament de Salut ja va anunciar que es reuniria aquest divendres amb les patronals de l'oci nocturn per acordar la seva reobertura. Aquest esperat encontre arriba dies després de l'anunci de Sanitat donant llibertat total als governs autonòmics per decidir la reobertura del sector.

En finalitzar la reunió es revelaran tots els detalls, però les primeres informacions assenyalen que el sector i el Procicat decidiran la data concreta d'obertura. Això sí, serà abans de la revetlla de Sant Joan. 

L'hora màxima d'obertura, segons informa Betevé, estarà entre les 3.30 hores i les 4 de la matinada. A més d'aquesta mesura en l'horari, també n'hi haurà en l'aforament dels establiments. Serà d'un 50% de la capacitat del local. 

Una altra de les mesures que hi haurà al sector és la utilització en tot moment de la mascareta. Serà obligatòria arreu de l'establiment i es treballa en la possibilitat d'habilitar zones destinades a menjar i beure. A la zona de ball, s'haurà de portar sempre la mascareta. 

En la reobertura de discoteques o sales de ball no serà necessari la distància de seguretat entre persones. També s'hauran de garantir la desinfecció del local i la venda anticipada d'entrades per no sobrepassar la limitació en l'aforament.

Les dades i el ritme de vacunació afavoreixen la reobertura

La reobertura de l'oci nocturn català no podia esperar més. Gairebé un any després del tancament del sector per l'ordre dictada per Sanitat l'agost del 2020, comença a veure la llum.

Les dades epidemiològiques acompanyen favorablement a prendre aquesta mesura i el govern català farà aquest pas que tant es reclama. El ritme de vacunació és molt alt i actualment 3.223.763 persones han rebut la primera dosi i 1.833.999 la segona. A més, s'ha administrat la pauta completa a 1.962.312 persones.

Els principals indicadors epidemiològics estan en un llindar positiu. El risc de rebrot se situa en 90 punts, la velocitat de propagació del virus (Rt) en 0,91 i la incidència acumulada a 14 dies en 99,83.