Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Ultimàtum del president Torra a Miquel Buch per fer canvis a Interior

El president, de viatge oficial a Eslovènia, es suma a les pressions contra els Mossos d'Esquadra i evidencia una crisi de govern arran de les càrregues d'aquest dijous a Girona i Terrassa
El conseller Miquel Buch i el president Quim Torra, en una imatge d'arxiu. | CatalunyaDiari.cat

 

Les declaracions que avui a primera hora a fet el conseller de l'Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, assegurant que analitzaria les imatges de les càrregues de Girona per prendre mesures si no s'havien complert els protocols, no han estat suficients. El president de la Generalitat, Quim Torra, des d'Eslovènia, on està participant en un viatge oficial, ha demanat canvis a la direcció del departament i es suma així a la pressió contra els Mossos d'Esquadra i evidencia una crisi de Govern per les actuacions de la policia d'aquest dijous, 6 de desembre.

 

El president ha ordenat al conseller de l'Interior que abans de dimarts faci canvis a la conselleria per rellevar alguns dels seus segons per evitar, segons el president, noves escenes com les que es va viure aquest dijous a Girona i Terrassa. Els Mossos d'Esquadra van ser atacats per grups de manifestants quan volien evitar una manifestació de Vox en aquests dos municipis. En les càrregues es van registrar diversos ferits, més de 50 entre els dos punts de tensió a les files dels manifestants, i una vintena d'agents dels Mossos. Tots els ferits, segons les primeres informacions, de caràcter lleu.

 

Torra ordena a Buch canvis a Interior

L'ultimàtum de Torra a Buch podria implicar cessaments a la cúpula d'Interior, ara dirigida per Brauli Duart, secretari general de la conselleria, i també d'Andreu J. Martínez, el director general dels Mossos. Caldrà veure fins on aguanta el conseller davant de les pressions del president. Aquesta pressió, feta pública pel cap de l'executiu, és una situació mai vista en el si del Govern de la Generalitat de Catalunya. Dimarts a la sessió del consell de Govern Buch haurà de portar novetats si vol seguir tenint la confiança del president Torra. 

 

Les càrregues d'ahir a Girona i Terrassa després dels atacs rebuts pels manifestants, i segons les primeres valoracions que va fer la Prefectura dels Mossos i la direcció general, van ser correctes. Els Mossos van assegurar que l'atac a Girona va ser en una acció «ràpida i coordinada» amb la clara intenció d'anar contra els agents de la policia. Va ser aquí on es van veure les imatges que avui el president Torra censura. A la tarda una diputada de la CUP va resultar ferida pel tret d'un projectil de FOAM disparat per agents de l'ARRO.

Comentaris