Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Els actes de la Diada de Catalunya a Sarral i Santa Coloma

Els pobles de la Conca es preparen per a l'11 de setembre amb programes plens d'actes per a tothom
A la Conca ja està tot a punt per recordar aquell 11 de setembre de 1714 | Laia

 

Aquest dimarts se celebrarà una altra Diada de Catalunya, una de les cites més icòniques del poble català. A la Conca ja està tot a punt per recordar aquell 11 de setembre de 1714, dia en què Barcelona va caure en mans de les tropes borbòniques. Amb el temps, aquesta dura derrota s'ha convertit en símbol de l'esperit lluitador i nacional dels catalans, i avui en dia serveix com a motiu de reafirmació i orgull per a molts. A continuació us presentem els programes d'actes de Sarral i Santa Coloma de Queralt

 

La Diada a Santa Coloma de Queralt

 

9 de setembre

A Santa Coloma de Queralt, els actes de celebració de la Diada comencen avui, 9 de setembre, a les 19.00 hores a la plaça Major amb el concert Criatures, amb Marçal Ramon a l'acordió diatònic i Ivó Jordà a la gralla. A més, es coneixeran els guanyadors del concurs «Sons de la Mediterrània».

 

11 de setembre

La Diada s'encetarà a les 11.00 hores, a la plaça Major, amb l'acte d'ofrena a la Senyera i el cant de l'himne Els Segadors. Mitja hora després, a les 11.30 hores, a la plaça Catalunya, es produirà la inauguració de l'escultura «Al·legoria a l'Onze de Setembre», obra de Josep Maria Roca i Tarragó.

 

Els actes seguiran a la tarda, a les 17.00 hores, amb el repic de campanes durant 10 minuts. A les 17.14 hores es farà una concentració a la plaça Major i es durà a terme la lectura del manifest.

 

15 de setembre

A les 19.30 hores, la Sala dels Arcs obrirà les seves portes per inaugurar l'exposició 'Artistes de la República contra la censura'.

 

La Diada a Sarral

El municipi de Sarral concentrarà tots els actes el dia 11 de setembre al matí. La jornada començarà a les 7.15 hores amb el passeig pel VIII Centenari (sortida a peu fins al Tossal del Fessit). A les 8.00 hores es farà la hissada de la senyera a la cota 615, seguida del cant de Els Segadors. Al voltant de les 9.00 hores s'iniciarà la tornada a Sarral.

 

A les 10.00 hores es farà la rebuda de les entitats que desitgin fer una ofrena a la senyera. A les 10.15 hores es farà una altra hissada de la senyera amb ofrenes florals, el cant de Els Segadors i diversos parlaments. Per acabar, es realitzarà un esmorzar popular per a tots els assistents.

 

A més, des de Sarral (plaça de la Cooperativa) sortirà un autobús en direcció Barcelona per tal que, tothom qui ho desitgi, pugui participar en la Diada per la República. Pròximament s'informarà de l'hora de sortida de l'autobús.

Comentaris