Acusen la Vella de xiular polítics d'ERC a Mas d'Enric i els rosats ho neguen

La formació vallenca considera que les declaracions «estan fetes de mala fe»
La Vella, com diverses altres colles tarragonines, va completar un pilar divendres a la tarda a la porta de Mas d'Enric. | Cedida

 

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha respost amb contundència, aquest dilluns, a unes declaracions de Sergi Albarran, el president d'ERC a la ciutat de Tarragona. Albarran havia acusat la colla de ser la responsable dels xiulets contra dirigents d'Esquerra Republicana presents divendres a la tarda a l'acte que es va fer a la porta de la presó de Mas d'Enric, al Catllar. 

 

Aquest dilluns, la Colla Vella hi ha volgut respondre amb contundència, i ho ha fet a través d'un comunicat formal. Els rosats neguen qualsevol tipus de relació amb els xiulets o crits que es produïssin en l'acte, «fossin del partit que fossin», segons ells mateixos apunten.

 

La Vella demana una disculpa pública a Albarran

Però la Colla Vella no tan sols es desmarca dels fets, sinó que envia un dard claríssim a Albarran: «És per tot això que la Colla Vella dels Xiquets de Valls exigeix al Sr. Albarran una rectificació pública immediata per haver acusat la nostra Colla d’uns fets dels quals no és, de cap manera, responsable», versa el comunicat emès pels de la camisa rosada.

 

La Colla Vella dels Xiquets de Valls no va ser l'única formació castellera que va actuar divendres a Mas d'Enric: a les set de la tarda es va convocar una concentració de rebuig a l'empresonament de polítics i líders socials catalans a causa del procés d'independència emprès la tardor passada. A la cita, a banda de diversos parlaments polítics, bona part de les colles castelleres de les comarques de Tarragona van completar diversos pilars.

 

L'acte coincidia amb el trasllat a la presó de Mas d'Enric, al Catllar, de l'expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, que s'havia produït aquell mateix migdia, també davant de la concentració de centenars de persones. Forcadell compleix ara la presó preventiva a Mas d'Enric perquè així és troba més propera a Xerta, la localitat d'on és originària i on encara hi viuen la seva mare i els seus germans. L'expresidenta del Parlament està en presó preventiva des del 23 de març.