Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

EN DIRECTE

Seguiu en directe la jornada electoral al Camp de Tarragona

ATENCIÓ

Llaços grocs i pintades en seus, algunes de les incidències del matí electoral a Tarragona

Adif connecta diverses empreses de Tarragona al Corredor del Mediterrani

Les companyies podran fer circular trens de mercaderies amb tracció elèctrica en ample internacional i convencional
Imatge d'unes vies del Corredor Mediterrani | TarragonaDigital.com

 

Adif, l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries, connectarà diverses empreses de Tarragona amb el Corredor del Mediterrani.  En concret, posarà en tensió durant els pròxims dies la nova catenària instal·lada als accessos ferroviaris de diverses empreses del territori amb el Corredor. Aquest nou sistema d’electrificació s’ha instal·lat en un tram d’1,2 quilòmetres i suposa un perllongament de la tercera via que va de l’estació de mercaderies de Tres Camins cap a les derivacions particulars de diverses empreses amb connexió a la xarxa general.

 

Corredor del Mediterrani, un projecte en desenvolupament

 

Aquesta iniciativa pretén impulsar el projecte per a la implementació de l’ample estàndard en el Corredor Mediterrani que va entre Castellbisbal i Múrcia. Un projecte que contempla la col·locació d’un tercer carril. Una vegada estigui enllestit les empreses que tinguin enllaç amb el Corredor podran posar en circulació trens amb tracció elèctrica tant en ample internacional com convencional.

 

Adif ha demanat precaució a tots els veïns i persones que es trobin per la vora, ja que una vegada estigui instal·lada aquesta catenària i els sistemes estiguin en tensió pot ser molt perillós tocar la catenària de forma directa o per mitjà d’algun ferro, filferro o peça metàl·lica i podria provocar la mort per electrocució.

 

Aprovat l’ample internacional ferroviari entre Vila-seca i Castellbisbal

 

El mes d’agost passat el Consell de Ministres va autoritzar el Ministeri de Foment licitar, a través d’Adif, l’adquisició de nous materials per dur a terme les obres d’implementació de l’ample internacional de les vies al Corredor del Mediterrani en el seu pas per Catalunya. El govern espanyol va aprovar la implementació d’aquest ample en les vies pel tram que va de Castellbisbal a Vila-seca, per un import de més de 73 milions d’euros. En el tram que va entre aquestes dues poblacions es preveu un tercer carril d'ús per mercaderies i per trens de passatgers. 

Comentaris