Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'ACA destina 4 milions d'euros a les comarques de Tarragona

La inversió millorarà el subministrament d'aigua de 27 municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre
Bassa d'emmagatzematge d'aigua de l'Agència Catalana de l'Aigua | ACA

 

L'Agència Catalana de l'Aigua ha publicat la resolució definitiva de la línia d'ajuts per a millorar l'abastament d'aigua en alta destinada als ajuntaments i els ens locals. D'aquesta manera, es destinaran un total de 3.956.994,31 euros a 27 municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Una xifra que a tot el país s'elevarà 15 milions d'euros destinats a prop de 150 municipis.

 

Les tasques de millora del subministrament d'aigua s'hauran de realitzar en el període que va de l'1 de gener del 2018 i fins no més enllà de l'1 de novembre del 2020. Destaca el fet que aquesta és la tercera convocatòria d'ajuts que l'Agència Catalana de l'Aigua realitza en la línia d'ajuts per a millorar l'abastament d'aigua a Catalunya, i que en les dues convocatòries anteriors (el 2016 i el 2017) ja havia invertit un total de 25 milions d'euros a tot el Principat.

 

D'altra banda destaca el fet que l'ACA també ha destinat un total de 26 ajudes destinades a la millora de les xarxes de subministrament d'aigua supramunicipals, amb una inversió de 5,2 milions d'euros.

 

Més de 250.000 euros en ajuts als plans directors

L'Agència Catalana de l'Aigua també ha fet pública la resolució definitiva per la qual atorgarà subvencions per a la redacció de plans directors del servei municipal d'abastament d'aigua; una inversió total de 268.328,80 euros, destinats a l'elaboració dels plans directors de 43 municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. En l'àmbit de tot el Principat, la inversió arriba als 1,6 milions d'euros.

 

Els plans directors són una eina molt útil que permet a l'ACA i als mateixos municipis, disposar d'una radiografia del servei de subministrament a escala municipal, conèixer les principals deficiències del sistema i proposar i valorar les actuacions necessàries per assolir una millora general en les prestacions de la xarxa local d'abastament i, en conseqüència, afavorir una millor gestió dels recursos i un increment en el seu estalvi.

 

 

Dipòsit d'Aigua de l'Agència Catalana de l'Aigua | ACA

 

Comentaris