Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La Diputació aprova el pressupost de 2019 amb l'únic vot contrari de la CUP

El plenari ha rebutjat una moció de rebuig a Felip VI amb els vots en contra de CiU
Just abans de començar el ple, l'exvicepresident de l'ens Josep Maria Cruset ha dirigit unes paraules de comiat als diputats presents a la sessió. | Gerard Recasens

 

La Diputació de Tarragona ja ha aprovat el pressupost pel qual es regirà durant l'exercici 2019, el darrer del mandat actual. El ple de l'ens supracomarcal hi ha donat el vistiplau en la sessió ordinària de novembre, celebrada aquest divendres, dia 30, al matí. Només la CUP ha votat en contra de la proposta de l'equip de govern, que ha comptat amb el suport dels dos socis, CiU i PSC, a més dels vots favorables dels diputats d'ERC i Cs. L'únic diputat que el PP té a la Diputació de Tarragona, José Luis Martín, no ha assistit al ple.

 

La Diputació de Tarragona ja té pressupost per al 2019

El debat del pressupost ha centrat el debat principal del ple d'aquest divendres. Era el punt número 23 de l'ordre del dia i ha capitalitzat bona part de les vora dues hores de durada de la sessió. El diputat d'Hisenda i alcalde de Deltebre, el convergent Lluís Soler, ha explicat amb detall un pressupost que creix un 2%, fins als 156,2 milions d'euros, i que preveu deixar el deute viu en un 15%.

 

Edgar Fernàndez, diputat de la CUP, ha estat vehement a l'hora de criticar-los. «No hem presentat cap esmena perquè hauria estat un esforç inútil», ha dit, remarcant que els anticapitalistes «presentem esmenes a la seva acció a cada ple». Fernández creu que la Diputació de Tarragona té «un pressupost enorme per a unes competències que són poques i poc definides», i ha posat en dubte algunes de les subvencions nominatives, «a les quals es destinen, a dit, vuit milions d'euros».

 

L'únic diputat de Ciutadans, Rubén Viñuales, que ha donat suport als pressupostos, ho ha fet perquè «votar-los en contra és molt difícil». Viñuales ha subratllat «el valor que té el PAM en l'ajut als ajuntaments». Pau Ricomà, el portaveu del grup d'ERC, ha anunciat el vot afirmatiu del seu grup «tot i que no és el nostre pressupost». Ricomà ha demanat que l'ens «incorpori els pressupostos participatius» de cara a la propera edició.

 

Finalment, el president de la Diputació de Tarragona, el també alcalde de Vila-seca Josep Poblet, ha defensat la proposta de pressupostos per tres raons. «Ajudem el món local, reduïm el deute i optimitzem la nostra estructura», ha argumentat, i ha volgut posar l'accent en «l'excel·lència i la transparència de la gestió en aquesta institució». El pressupost s'ha aprovat, doncs, amb el vot a favor de CiU, ERC, PSC i Cs, i el vot en contra de la CUP.

 

CiU, contra la reprovació de Felip VI

La resta del plenari ha servit perquè CiU votés en contra d'una moció de la CUP, manllevada del PDECat de Riudoms, per reprovar la violència de l'1-O i també el rei, Felip VI. Només la CUP i ERC hi han votat a favor, mentre que CiU, PSC i Cs han fet que s'acabés tombant. En canvi CiU, ERC i la CUP han sumat els seus vots favorables en una moció dels republicans per demanar «l'absolució dels presos polítics», en què el PSC s'ha abstingut i Cs ha votat en contra.

 

El ple s'ha endegat amb retard després que, un cop reunits els diputats, Josep Maria Cruset hagi fet acte de presència a la sala per acomiadar-se dels seus antics companys. Cruset era el vicepresident primer de la Diputació de Tarragona fins fa pocs dies, quan va assumir el càrrec de president de l'Autoritat Portuària de Tarragona. El fins fa poc també alcalde de Riudoms ha tingut paraules d'agraïment per a la resta de companys i el president Poblet també li ha agraït la tasca feta fins ara.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris