Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

EN DIRECTE

Segueix el recompte de resultats de les eleccions municipals al Camp de Tarragona

ELECCIONS 26-M

Tots els resultats de les eleccions municipals 2019 a la demarcació de Tarragona

Arxiven el cas de 14 persones per arrencar llaços grocs a la Ribera d'Ebre

El jutjat de Falset sosté que no concorren els elements necessaris per acusar-los dels delictes de danys al mobiliari urbà i furt
Imatge dun llaço groc a un monument de Móra. | Cedida

 

El jutjat de Falset ha decidit aquest divendres, 7 de setembre, arxivar la causa contra 14 persones que van ser denunciades el passat 17 d'agost per arrencar llaços grocs i simbologia independentista a Móra la Nova, Móra d'Ebre, Tivissa i Vandellòs. Quatre persones van presentar diverses denúncies contra aquestes catorze persones que havien tret pancartes de 'Llibertat presos polítics', llaços grocs i estelades.

 

El jutge de Falset arxiva el cas de 14 persones per arrencar llaços grocs a la Ribera d'Ebre

Segons la interlocutòria dictada pel jutge de Falset, les 14 persones denunciades no van incórrer en els delictes de de danys al mobiliari urbà i furt de què els acusava la policia catalana. A més, el magistrat subratlla que no es van produir elements bàsics en la definició d'aquests delictes, quan afirma que les persones que retiren «símbols polítics» actuen «amb finalitats molt diferents a l’obtenció d’un benefici o avantatge econòmic». En base a aquest argument, considera que no se'ls pot imputar el delicte de furt.

 

A més, el jutjat de Falset relativitza els danys denunciats: una esgarrapada en un cartell de ‘Municipi de la República Catalana’ i el tall de les cordes on s’hissava una estelada. Segons el magistrat falsetà, com a molt, considera que «poden suposar una infracció de la Llei de Protecció de Seguretat Ciutadana, l’aplicació de la qual no correspon al jutjat».

 

Es van identificar catorze persones per arrencar llaços grocs a la Ribera d'Ebre

La nit del 17 d'agost, quan es van produir els fets, els Mossos d'Esquadra van acabar identificant un total de catorze persones, una d'elles un agent de la Guàrdia Civil. Aquella matinada, els Mossos van poder interceptar al grup mapes de pobles d'aquella mateixa zona, com ara Vandellòs i Tivissa. A més, els Mossos també van decomissar altres eines que duien com ara cúters, ganxos, frontals, mocadors i roba fosca.

 

El primer grup que els Mossos d'Esquadra van poder aturar va ser a Móra la Nova. En aquesta localitat, hi van trobar dos cotxes i a més, van poder-ne aturar un amb quatre persones a bord. La policia catalana es va desplaçar fins als altres municipis dels quals s'havien trobat mapes i van indentificar vuit persones més que també retiraven llaços. 

Comentaris