Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Augmenta l’atur a Tarragona després de sis mesos de descens

El mes d’agost ha tancat amb 870 parats més a tot el territori
Imatge de dins d'una oficina del SOC | TarragonaDigital.com

 

Males notícies pel que fa a l’ocupació a Tarragona. El mes d’agost ha tancat amb un increment de l’atur del 2,05% respecte al juliol, unes xifres que arriben després de sis mesos consecutius de descensos intermensuals. En total hi ha 870 persones més inscrites a les oficines del SOC que el mes passat. Així i tot és la demarcació amb un augment menys pronunciat.

 

Augmenta l’atur a Tarragona

Si es comparen les xifres d’aquest agost amb les d’agost de 2017, s’ha produït un descens d’un 3,54%. És a dir, pel que fa a termes interanuals aquest agost hi havia 1.588 persones menys a l’atur que l’any passat. 

 

A Tarragona és on menys ha crescut el percentatge d’atur en comparació amb la resta de demarcacions catalanes. A Girona ho ha fet amb un 3,75% respecte al juliol, a Barcelona amb un 3,25% i a Lleida amb un 2,90%.

 

Augment de l’atur a tot  Catalunya

Pel que fa al conjunt de  Catalunya l’augment de persones aturades és el més  elevat dels últims set anys pel que fa a termes absoluts. A Catalunya l’atur va augmenta en 11.594 persones en total aquest agost, deixant unes xifres d’aturats de més de 380.700 persones. Respecte al mes de juliol ha augmentat un 3,14%. Pel que fa a la comparació amb agost de 2017 la xifra ha disminuït en 16.667 persones, el que suposa un descens del  4,19%.

 

El secretari general de treball de la Generalitat, Josep Ginesta, ha assegurat que «no és una bona notícia». Sobre l’augment de les persones en atur  ha dit que és habitual que pugi la desocupació en l’últim mes d’estiu.

 

«No és una dada que ens satisfaci, és un indicador d'estacionalitat, de trajectòries laborals intermitents i d'un mercat de treball que no és òptim», ha admès Ginesta.

 

A l’estat espanyol la xifra de desocupats ha augmentat aquest agost en 47.047 persones, un 1,5% més respecte al juliol i es va situar en més de tres milions de persones. En comparació amb 2017, però, s’ha registrat un descens del 6%.

 

Comentaris