Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Creix un 5,09% la compravenda de pisos a Tarragona durant l'agost

Es van registrar un total de 971 operacions | La majoria de les vendes eren pisos vells
La compravenda de pisos a Tarragona ha crescut un 5,09% durant el mes d'agost | TarragonaDigital.com

 

El nombre d'operacions de compravenda de pisos durant el mes d'agost a Tarragona es va situar en 971 expedients, el que suposa un increment del 5,09% més que a l'agost de l'any passat. En total, a Catalunya hi ha hagut 6.883 operacions immobiliàries, el 3,15% menys que les registrades el mateix mes de l'any passat, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

 

Augmenta la compravenda d'habitatges a Tarragona

A la demarcació de Tarragona, s'han realitzat un total de 971 operacions de compravenda de pisos durant el mes d'agost. Aquesta xifra significa un augment del 5,09% més que a l'agost de l'any passat, que es va situar en 924 expedients.

 

En aquest sentit, de les operacions de compravenda de pisos que es van registrar a la demarcació tarragonina, 138 expedients corresponen a pisos nous, el 14,21% del total. En respecte a l'adquisició de nous habitatges, en el mateix mes de l'any passat, la xifra de compra de nous pisos ha fet un gran creixement del 31,43%.

 

D'altra banda, el nombre d'habitatges «vells» venuts a Tarragona va sumar 833 unitats, el 85,79% del total i amb creixement de l'1,71% en relació amb l'agost del 2017.

 

En total s'han venut 138 pisos nous i 833 de segona mà a Tarragona | TarragonaDigital.com

 

A Catalunya, la compravenda de pisos cau un 3%

Segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística, l'agost del 2018 hi ha hagut 6.883 operacions immobiliàries a Catalunya. Mentre que a Tarragona ha crescut la compravenda, també ho ha fet a Lleida, amb un increment del 29,6%. D'altra banda, a Barcelona i Girona han registrat a taxes anuals negatives de compravenda d'habitatges, el -5,74% i el -7,54%, respectivament.

 

Del total de les operacions immobiliàries a Catalunya, 5.912 de les compravendes són de pisos de segona mà, el que significa el 85,89% del total. Mentre que les operacions que van correspondre a la compra de pisos nous són 971. La venda de pisos nous va créixer el 0,31% mentre que els de segona mà van caure el -3,7%.

 

Des que va començar l'any i fins al mes d'agost, a Catalunya s'han registrat un total de tres mesos de decreixement interanuals en la venda de pisos, concretament, al març, al maig i a l'agost.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris