Hissen la bandera groga en diverses platges de la costa tarragonina

L'aplicaci贸 de Protecci贸 Civil indica l'estat de totes les platges catalanes
Una quinzena de platges hissen la bandera groga a la costa tarragonina | Judit Sabat茅

 

Les platges de la Costa Daurada s'han despertat amb la mar calmada, per貌 a mig mat铆 s'ha apoderat de l'aigua el marejol amb onades d'entre 0,1 i 0,5 metres en una quinzena de platges de la costa tarragonina, fet que ha estat el causant d'hissar la bandera groga. No obstant aquest fet, la gran majoria de les platges de la costa tenen bandera verda que permet als banyistes poder-se banyar amb tranquil路litat.

 

En aquest sentit, des de Protecci贸 Civil es demana gaudir del bany amb precauci贸 i estar atents als possibles canvis de bandera a la platja. Majorit脿riament les platges que estan amb bandera groga s贸n les de Tarragona ciutat com la del Miracle, l'Arrabassada, la Savinosa o la Llarga. Tamb茅 hi ha mala maror a les platges d'Altafulla i Torredembarra on les afectades s贸n la d'Altafulla i la del Canyadell a Altafulla, i la de la Paella, del Barri Mar铆tim i la dels Muntanys, a Torredembarra.

 

D'altra banda, en tota la costa de Mont-roig del Camp i Miami Platja tamb茅 s'ha hissat la bandera groga. Les afectades s贸n les platges de la Pixerota, de la Porquerola i la platja Cristall. 

 

 

La bandera groga, quan hi ha risc moderat per als usuaris

La bandera groga indica precauci贸 a l'hora de banyar-se al mar. Es pot donar en diverses situacions que suposen un risc moderat per als usuaris, com ara onades d'un metre i mig que poden causar problemes als banyistes, corrents mitjanament forts, tempesta o fen貌mens meteorol貌gics que dificulten la vigil脿ncia, brut铆cia o taques a l'aigua, sorra en mal estat, o b茅 la pres猫ncia de meduses o altres animals marins lesius.