GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Calvet veu «més favorable» desviar de l'N-240 a l'AP-2 els camions que circulen entre Lleida i Montblanc

El conseller de Territori confia que l'acord per fer efectiva la mesura es formalitzi en les pròximes setmanes
Damià Calvet atenent els mitjans de comunicació, amb l'excavació de la galeria principal del Túnel de Tresponts | ACN

 

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, considera que desviar la circulació dels vehicles pesants des de l'N-240 cap a l'Autopista AP-2 entre Lleida i Montblanc «serà molt més favorable» que continuar fent-ho en el tram comprès que va de les Borges Blanques al Pla de Santa Maria, a l'Alt Camp.

 

En aquest sentit, ha explicat que durant el primer any d'aplicació de la política de descomptes en els peatges —associada a la prohibició de pas per aquesta carretera— s'ha pogut constatar que aquesta «no acaba de ser del tot eficient» entre Montblanc i la localitat de l'Alt Camp. Per aquest motiu, han demanat i pactat amb el Ministeri de Foment canviar el tram afectat per aquesta mesura, acord que esperen que es materialitzi en les pròximes setmanes.

 

Per a Calvet, aplicar la desviació obligatòria de camions a l'AP-2 entre Lleida i Montblanc pot beneficiar a la «competitivitat» de les empreses i, a la vegada, millorar la seguretat de l'N-240 en aquest tram. El conseller també ha explicat, en el marc d'una visita a la calada del túnel de Tresponts —als termes alturgellencs d'Organyà i Fígols i Alinyà—, que l'objectiu és que, un cop es posi en marxa aquest canvi, siguin els agents de Mossos d'Esquadra i el personal del Servei Català del Trànsit els encarregats de fer-lo efectiu.