Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La Cambra de Comerç de Tarragona també qüestiona el desviament de camions cap a l'AP-7

Les restriccions a l'N-340 i N-240 aixequen polèmica entre camioners i el sector logístic
Rètol lluminós que informa sobre la restricció del pas de camions per l'N-340, al peatge d'Altafulla-Torredembarra | ACN

 

El desviament obligatori de vehicles pesants de transport de l'N-340 i l'N-240 cap a les autopistes està aixecant polseguera. La setmana passada els camioners van amenaçar amb mobilitzacions si el Ministeri no feia canvis a la normativa posada en marxa fa dues setmanes. Avui, 19 de setembre, la Cambra de Comerç de Tarragona ha emès un comunicat on alerta de les possibles pèrdues que podria tenir aquesta mesura pel sector logístic de Tarragona i demana al Ministeri de Foment que augmenti les bonificacions fins al 75%.

 

Desviament de camions a les autopistes, pèrdues pel sector logístic

La Cambra assegura que els descomptes parcials als vehicles pesants suposaran un «augment dels costos operatius de les activitats de transport i logística». La mesura, diuen, afecta 3.917 activitats econòmiques del territori, un nombre que consideren elevat a causa del fort pes del sector logístic, industrial, portuari i turístic de l'entorn. Per això alerten que les pèrdues per les empreses poden suposar un «pèrdua real de competitivitat del sector logístic de Tarragona».

 

Des de la Cambra asseguren que la mesura «assenyala injustament» al sector de transports. Diuen, també, que des de la Cambra fa 30 anys que demanen solucions per aquells trams de carretera conflictius, però que el Ministeri de Foment no n'ha solucionat cap. «I ara, amb aquest Real Decret s'acaba perjudicant injustament als usuaris que més contribueixen amb forma de tributs en el manteniment de les infraestructures terrestres».

 

Parlen, també, d'un «greuge comparatiu entre comunitats autònomes i Catalunya», i asseguren que la bonificació del sector transports a altres regions arriba al 75%, mentre que amb aquesta mesura s'aplica entre un 42 i un 50% de bonificació.

 

Col·lapse de l’AP-7 a Alcanar pel desviament

Des de la Cambra asseguren també que el tram de l'autopista AP-7 entre Alcanar i l'Hospitalet de l'Infant, amb només dos carrils per sentit, pot patir problemes de saturació. I avisen que els dos carrils seran «insuficients per absorbir amb seguretat els mils de vehicles pesats que es dirigiran obligatòriament per aquest tram».

 

A més, asseguren que els accessos a les entrades i sortides entre autopista i carreteres podran ocasionar «restriccions molt perilloses». Per tot això la Cambra demana al Ministeri de Foment que apliqui la gratuïtat o un augment de la bonificació de fins al 75%.

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

Els camioners amenacen amb mobilitzacions «contundents» pels costos del desviament

Pocs camions a l'N-340 entre Altafulla i Vilafranca amb l'inici del desviament per l'AP-7

Comentaris