L'AP-7 registra 2.000 camions més al dia al tram entre Altafulla i Vilafranca

Són les primeres dades recollides després de la prohibició de pas per l'N-340
Camions circulant per l'AP-7 a Roda de Berà. | TarragonaDigital

 

El pas de camions per l'AP-7 entre Altafulla i Vilafranca del Penedès s'ha incrementat en un 24% des que el passat 2 de setembre es van posar en marxa les restriccions de pas dels vehicles pesants per l'N-340. En dades recollides pel Servei Català de Trànsit (SCT) els primers dies després de la restricció, s'ha constatat que en aquest tram s'ha passat dels 7.686 camions diaris que hi havia abans de les restriccions, als 9.541 camions diaris, prop de 2.000 camions més cada dia.

 

Tot i això, és el tram on menys s'ha notat l'increment de camions per l'autopista. El tram de l'AP-7 entre Peníscola i l'Hospitalet de l'Infant ha tingut un augment del 134%, molt superior al que hi ha hagut entre el Baix Gaià i el Penedès. En aquest tram sud el pas de camions ha passat dels 2.475 als 5.794 diaris. També hi ha hagut un increment més gran a l'AP-2 entre les Borges Blanques i el Pla de Santa Maria, per la restricció de pas a l'N-240, amb un 112% més de circulació de vehicles pesants, un total de 2.380 camions diaris pels 1.123 que hi passaven abans.

 

S'acaben els avisos i comencen les sancions

D'aquestes dades es desprèn que l'impacte al tram entre Altafulla i Vilafranca és menor perquè ja hi havia molts camions que circulaven per l'AP-7, segurament per l'alta densitat que té en aquesta zona l'N-340. Durant la primera setmana que la mesura va entrar en vigor, els Mossos d'Esquadra van informar a prop de 4.300 transportistes la prohibició de pas pels trams de l'N-340 i l'N-240 afectats, als diferents controls establerts al llarg de la carretera. Des d'aquesta setmana, els Mossos ja poden denunciar els infractors, amb multes que són de 500 euros.  

 

Cap accident mortal i més fluïdesa

La subdirectora general de gestió del trànsit de l’SCT, Cristina Pou, ha fet una valoració «molt positiva» de les primeres dades obtingudes, destacant que no hi ha hagut cap accident mortal a l'N-340 i l'N-240. També s'ha constatat una major fluïdesa en aquestes dues vies per la davallada del trànsit de camions. Pou ha recordat que la mesura segueix la solució implementada a l’N-II a Girona, ja que aquestes carreteres «no estan dissenyades per suportar tant de trànsit i, sobretot, pesant».