Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Uns 7.700 camions es desvien cada dia de l'N-340 i l'N-240

Foment diu que la mesura «incrementa la seguretat viària i redueix la contaminació»
Rètol lluminós que informa sobre la restricció del pas de camions per l'N-340, al peatge d'Altafulla - Torredembarra | ACN

 

Quan encara no han passat dos mesos des que es va aplicar el desviament obligatori de camions de l'N-340 i l'N-240 cap a l'AP-7 i l'AP-2, respectivament, el Ministeri de Foment espanyol ha quantificat el nombre de vehicles que es veuen afectats, diàriament, per aquesta mesura. En dades facilitades per part de l'executiu central, cada dia laborable uns 7.700 camions abandonen les vies convencionals per prendre les autopistes.

 

Uns 7.700 camions, afectats pels desviaments

Així doncs, gairebé 8.000 vehicles de gran tonatge es veuen obligats, de manera diària, a prendre les vies alternatives, les autopistes, per les quals tenen bonificacions del 50% del peatge per als vehicles que disposen de teletac. Els transportistes, però, s'han mobilitzat de valent en les darreres setmanes i ho faran novament en els propers dies: exigeixen la gratuïtat del seu pas per l'autopista o, almenys, una augment considerable de les bonificacions.

 

Desglossat per trams i sempre en dades del Ministeri de Foment, en un dia laborable hi ha un total de 4.324 camions que es desvien a l'AP-7 entre Peníscola i l'Hospitalet de l'Infant; uns 1.906 que ho fan entre Altafulla i Vilafranca del Penedès i 1.460 a l'AP-2, entre les Borges Blanques i el Pla de Santa Maria.

 

Els desviaments dels camions, en vigor des del 2 de setembre

Era un reclam històric del territori que s'ha acabat acomplint des del passat 2 de setembre: els camions estan obligats a desviar-se de l'N-340 de l'Hospitalet de l'Infant a Peníscola i d'Altafulla a Vilafranca del Penedès; i de l'N-240 entre les Borges Blanques i el Pla de Santa Maria.

 

Per a Foment, la mesura ha comportat un «augment de la seguretat viària», que se suma a un «descens de la congestió i de la contaminació a la xarxa viària». Des de Foment, l'acció del desviament i del compliment d'aquesta nova normativa es controla en coordinació amb el Servei Català de Trànsit, que en les primeres setmanes ha fet pedagogia i també ha sancionat diversos vehicles de gran tonatge per evitar el desviament.

Comentaris