Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

'Cap nen sense bigoti' recull 34.916 litres de llet a la demarcació de Tarragona

La llet es repartirà entre les famílies en situació de vulnerabilitat social a través del Banc dels Aliments
Voluntaris durant la recollida de llet | Obra social la Caixa

 

La campanya 'Cap nen sense bigoti', impulsada per l'Obra Social la Caixa i destinada al Banc dels Aliments, ha recollit, a través de la recollida física i les aportacions econòmiques, 34.916 litres de llet a la província de Tarragona, una quantitat que suposa un increment del 22% respecte a l'any anterior. Al conjunt de Catalunya s'han recollit fins a 473.000 litres de llet, i a l'Estat espanyol 1,5 milions.

 

Els 473.000 litres recollits a Catalunya, abastiran a un total de 35.382 nenes i nens catalans en risc de vulnerabilitat social, una quantitat que permetrà al Banc dels Aliments garantir l’objectiu mínim recomanat d’un litre per setmana i nen d’aquí a finals d’any.

 

L’Obra Social ”la Caixa” va fer una aportació inicial de 200.000 litres de llet, amb la qual va posar en marxa la recollida; una campanya que ha comptat amb la xarxa de 5.239 oficines de CaixaBank que n’han fet difusió per aconseguir que els ciutadans se sumin a la recollida a través de microdonatius. En el mateix sentit, i, per tenir un abast més gran, l’entitat financera ha posat tots els seus canals digitals a disposició dels ciutadans.

 

El lliurament físic de cartons de llet ha comptat amb un total de 1.104 entitats socials, que també han tingut el suport del62 centres de gent gran de l’Obra Social ”la Caixa”, que s'han establert com a punts de recollida.

 

Complicitat de personalitats i empreses

D'altra banda, la campanya ha comptat amb la complicitat i solidaritat d’empreses del sector de la restauració i de gran consum, així com de personalitats i entitats públiques de tot tipus d'àmbits.

 

D'aquesta manera, entre molts d'altres han destacat les col·laboracions del xef català Joan Roca, del món esportiu, de Sor Lucía, la cantant Soraya Arnelas, l’actriu Vanesa Romero, el presentador de televisió Iker Jiménez, la influencer Dulceida...

 

Tot plegat una mostra de suport que ha ajudat a fer més gran la difusió i la consegüent solidaritat dels ciutadans de tot l'Estat.

 

Contes a canvi de llet

Dins de la iniciativa per promocionar la donació de llet, més de 3.500 persones han descarregat el conte 'Tots contra el buit', de la il·lustradora Lyona, que ha donat vida a uns personatges i una història inspirada en la situació real de milers de famílies que han de recórrer cada any a l’ajuda dels bancs d’aliments.

 

Així doncs, amb motiu de la campanya «Cap nen sense bigoti», ha nascut el primer llibre que s’aconsegueix amb litres de llet, és a dir, gràcies a les donacions altruistes.

 

Un got de llet diari aporta als menors de 5 anys el 21% de les seves necessitats proteiques

La llet és una font destacable de proteïnes d’alta qualitat, vitamines i minerals que contribueix decisivament al creixement i desenvolupament dels infants. L’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) apunta que, de mitjana, un got diari de 200 mil·lilitres de llet de vaca proporciona a un menor de 5 anys el 21% de les seves necessitats de proteïnes i el 8% de calories i nutrients.

 

Actualment, els bancs d’aliments atenen 202.025 persones a Catalunya —de les quals prop de 35.382 són infants d’entre 1 i 16 anys— que tenen dificultats en l’accés regular al consum d’aliments bàsics com la llet per tenir una dieta equilibrada. A més, segons dades de l’Idescat, el 24% dels menors catalans es troben per sota del llindar de la pobresa.

 

'Cap nen sense bigoti' repartirà 1,5 milions de litres de llet a tot l'Estat | Obra social la Caixa

 

Comentaris