Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La URV presenta el Centre de Formació i Innovació en Simulació

La presentació ha tingut lloc en el marc dels actes del Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardíaca
La URV presenta el Centre de Formació i Innovació en Simulació | URV

 

Aquest dimarts 16 d'octubre, en el marc del Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardíaca, la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili, ha presentat el Centre de Formació i Innovació en Simulació. Un projecte capdavanter que ha estat finançat per la Diputació de Tarragona i el Consell Social de la URV.

 

Aquest centre, situat a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, té l'objectiu de formar els alumnes de la mateixa Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, juntament amb cossos de seguretat, mestres, escolars... amb la voluntat que adquireixin les competències necessàries per a l'exercici de la seva professió i/o per tindre coneixements sobre suport vital bàsic per tal de posar-los en pràctica en cas que algun dia hagin d'actuar en alguna emergència mèdica.

 

El Centre de Formació i Innovació en Simulació de la URV compta també amb un projecte pioner a l'Estat que, a través de 45 persones entrenades per simular ser pacients, avaluen les habilitats dels futurs metges, nutricionistes i fisioterapeutes que passen per la Universitat. Mitjançant aquest programa els alumnes de Medicina, Nutrició i Fisioteràpia reben una formació única i avançada, a través de les vora 1.500 simulacions que es fan al llarg del curs.

 

Tot plegat, una simulació el més real possible perquè els futurs professionals del sector aprenguin a diagnosticar de la millor manera els problemes de salut que puguin tenir els seus pacients.

 

Un equipament necessari

Des de la Diputació de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili s'ha volgut remarcar la importància de centres com aquests, especialment en la commemoració del Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardíaca.

 

A Catalunya es produeixen deu morts sobtades al dia i el fet que una persona propera tingui coneixements de suport vital bàsic és crucial per salvar la vida de qualsevol que pateixi una aturada cardíaca.

 

Amb la voluntat d'apropar aquests coneixements al global de la població, el Centre de Formació i Innovació en Simulació de la URV ha aprofitat la seva presentació per oferir un dia complet de tallers de suport vital i diagnòstic mèdic pels alumnes dels centres escolars de la ciutat, així com de la mateixa Universitat.

 

La URV presenta el Centre de Formació i Innovació en Simulació | URV

 

Comentaris