MINUT A MINUT

🔴Nova manifestació improvitzada al centre de Tarragona

ÚLTIMA HORA

❗ Convoquen una vaga general per al pròxim divendres, 18 d'octubre

Dos guàrdies civils asseguren que van estar «cinc mesos de baixa» per una fractura al dit durant l'1-O a Mont-roig

Dos agents de la Guàrdia Civil han assegurat patir aquesta lesió com a conseqüència de l'actitud 'hostil' dels votants
Imatge de la Guàrdia Civil durant la jornada de l'1-O a Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

 

Dos guàrdies civils han declarat, com a testimonis del judici del procés, que van estar cinc mesos de baixa per lesions en el dit d'una mà durant les seves actuacions de l'1-O a Vilabella (Alt Camp) i a Mont-roig del Camp (Baix Camp).

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

  

Un agent (TIP J03473D) ha explicat que un concentrat li va fracturar un dit en una actuació a Vilabella (Alt Camp), motiu pel qual va estar «cinc mesos de baixa». El guàrdia civil ha dit que es van trobar fora del col·legi entre 150 i 200 persones, que «ocupaven totalment l'ample del carrer que donava accés al centre», amb els braços «fortament entrellaçats». L'agent ha explicat que un concentrat li va agafar un dit i que va sentir una «contorsió». «Vaig sentir una forta molèstia que va derivar en dolor segons passava la jornada», ha assegurat.

 

L'agent ha explicat que cap a les vuit del vespre va anar a una clínica de Tarragona, on li van diagnosticar una fractura al dit de la mà, motiu pel qual va estar «cinc mesos de baixa». Segons ell, el concentrat tenia intenció de fer-li mal, tot i que el president del tribunal, Manuel Marchena, ha demanat al fiscal que no fes preguntes sobre la intenció que tenia el manifestant.

 

El guàrdia civil ha relatat una «resistència pertinaç» dels concentrats a Vilabella, amb «puntades de peu, escopinades, empentes», tot i que ha explicat que posteriorment no hi va haver «cap incident» a la sortida de la comitiva. A més, ha defensat que la Guàrdia Civil va actuar «amb proporcionalitat» i fent ús de la «mínima força imprescindible».

 

 

 

Lesionat per una «puntada de peu» d'un votant

Un altre agent de la Guàrdia Civil (TIP I57753N) també ha explicat una lesió a un dit de la mà dreta per una puntada de peu d'un votant mentre aguantava la tanca de l'Institut Ballester perquè els seus companys l'obrissin. «Vaig haver de ser intervingut quirúrgicament», ha dit, i ha relatat que va «perdre la mobilitat del dit» la qual cosa el va fer estar 152 dies de baixa, és a dir, uns cinc mesos.

 

El membre de l'institut armat ha explicat que els concentrats a Mont-roig del Camp van intentar impedir amb «puntades de peu» que els agents de la Guàrdia Civil obrissin la tanca per accedir al punt de votació. L'agent ha explicat que van respondre amb cops de porra «a la part baixa del cos» dels votants i tot i això «seguien donant cops de peu». També ha admès que van utilitzar un «esprai de defensa personal de la Guàrdia Civil» contra els votants, que va fer possible dispersar els concentrats i obrir la porta amb una cisalla.

 

L'actitud dels votants concentrats a la primera fila, just darrere de la tanca, contrasta amb la resta que «estaven amb les mans aixecades» amb crits de «som gent de pau» i «votarem». Més enrere, també recorda «gent de més edat» de més de cinquanta anys que «estaven cantant». Tanmateix, l'agent ha dit que els van increpar «des que vam arribar fins que vam marxar».

 

«Cinc mesos de baixa» per una fractura al dit durant l'1-O a Vilabella i Mont-roig | cedida

 

Et pot interessar

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris