PORTADES

📰 Les portades d'avui, 18 de novembre

L'avioneta que insta a retirar llaços grocs recorrerà tot el mes la costa

A la pancarta es pot llegir «Les platges són de tots» i Ciutadans creu que els llaços a llocs públics poden ser la causa de la baixada del turisme
La pancarta que porta l'avioneta | Xarxes Socials

 

L’avioneta que els banyistes d’algunes platges de la Costa Daurada van veure el passat dimecres dia 15 d’agost seguirà sobrevolant la costa catalana amb la seva pancarta fins a finals de mes durant les principals hores del dia. Així ho ha assegurat aquest dijous al matí el portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa. L’avioneta llueix una pancarta amb missatges que insten a retirar llaços grocs dels espais públics. Carrizosa creu que aquesta iniciativa «té un gran sentit».

 

Ciutadans són els principals impulsors de la campanya amb la seva plataforma ‘España ciudadana’ i tal com van assegurar al seu web i ha confirmat Carrizosa, l’avioneta recorrerà la costa catalana durant tot el mes d’agost. La pancarta té els missatges «¡A quitar lazos amarillos!» i «Las playas #sondetodos», acompanyats del logotip d’España Ciudadana. Segons Carrizosa, aquesta pancarta pretén transmetre «un missatge d’igualtat».

 

Imatge de l'avioneta a Cambrils. | Twitter

 

Carrizosa creu que els llaços grocs en espais públics fan baixar el turisme a Catalunya

El portaveu al Parlament de Ciutadans considera que la presència de simbologia independentista als llocs públics fa baixar el turisme i que «és molt important la neutralitat de les institucions i dels carrers» i que en l’avioneta «no hi ha símbols polítics» i que per tant, «no hi ha invasió». També ha lamentat que els alcaldes de les ciutats portin pancartes i altres elements que no siguin «neutres» per tots els ciutadans.

 

D’altra banda, Carrizosa manifesta que el turisme nacional a Catalunya ha disminuït un 50% i que l’increment del 3% que asseguren alguns mitjans són «xifres de les agències de viatges». Així doncs, segons la visió de Carrizosa, hi ha dues causes d’aquesta baixada de turisme; «la inseguretat que no para de créixer i la manca de neutralitat dels espais públics».

 

Per últim, el diputat del grup taronja ha remarcat que partits com ERC, la CUP o l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han fet campanyes «contra el turisme» i ha garantit que aquest ha estat el motiu de la davallada del turisme a la ciutat, la qual cosa perjudica «les butxaques d’aquells que es dediquen al sector turístic». 

 

El diputat de Ciutadans al Congrés per Tarragona, Sergio del Campo, també va voler expressar la seva opinió sobre aquest fet, aplaudint la iniciativa i reiterant que les platges «són de tothom».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris