Cs denunciarà vuit ajuntaments tarragonins que mantenen penjades pancartes independentistes

El text que presenta la formació taronja reclama que «es garanteixi la neutralitat dels edificis públics, especialment en període electoral»

La pancarta en defensa dels presos penjada a la façana de l'Ajuntament de Torredembarra | ACN

 

Ciutadans (Cs) denunciarà a les juntes electorals de la demarcació de Tarrgona vuit ajuntaments que mantenen penjades les pancartes independentistes. Cs ja ha interposat denúncia, per «pancartes i simbologia partidista», en el cas de Tarragona, Reus, Valls i la Selva del Camp, i ho farà en els pròxims dies contra Torredembarra, Tortosa, l’Ampolla i l’Ametlla de Mar. 

El text presentat assenyala «l’incompliment de la resolució que obliga el Govern i els ajuntaments a garantir la neutralitat de tots els espais públics, especialment en període electoral». Recorda, a més, que «tot i les diferents resolucions de la Junta Electoral Central i de les provincials, als balcons de diferents ajuntaments tarragonins i també d’edificis municipals continuen penjades pancartes i simbologia amb un contingut clarament partidista, que s’associa amb algunes de les formacions que es presenten a les eleccions».

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Tortosa amb la pancarta per l'allibertament dels presos | ACN

 

Per això, a la denúncia, Cs demana a les juntes electorals de zona de Tarragona, Reus, Valls, Tortosa i el Vendrell que «obliguin els ajuntaments a retirar la pancarta i qualsevol altre símbol partidista de les façanes d’edificis municipals» i que «tant els consistoris com la resta d’administracions garanteixin el compliment del principi de neutralitat». Des de Ciutadans es reclamen «unes eleccions del 10-N lliures i uns edificis públics que representin a tots els catalans, no només a una part».

"❗ L’atur augmenta aquest setembre a la demarcació de Tarragona" "📣 Milers de persones es manifesten a Reus i Tarragona per commemorar l'1-O"