AQUESTA NIT

🚒 Ensurt a la Platja de Calafell per una fuita en una bombona de gas butà

El Consorci d'Aigües presenta el balanç del 2018 i engega les actuacions del 2019

L'ens commemora enguany el seu 30è aniversari amb un estudi que posi en valor l'important impacte econòmic que ha tingut en la demarcació
El Consorci d'Aigües de Tarragona presenta el balanç del 2018 i engega les actuacions del 2019 | CAT

 

 

Aquest dimecres, 6 de febrer, la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Tortosa, ha acollit la presentació del balanç anual del Consorci d'Aigües de Tarragona. La seva presidenta, Meritxell Roigé, acompanyada del director-gerent, Josep Xavier Pujol, han donat a conèixer les dades més rellevants de les accions executades durant 2018 i han presentat els eixos principals per aquest any 2019.

 

 

D'aquesta manera, s'ha posat sobre la taula l'inici de l'execució del Pla Estratègic 2018-2021, orientat a la millora de la qualitat i de les garanties del subministrament, el reforç de la seguretat, millores ambientals i la millora de la comunicació tant en l'àmbit intern com extern.

 

Com és habitual, l'ens ha fet públiques les dades de consum d'aigua dels ajuntaments i les indústries de la demarcació de Tarragona, on s'ha registrat un lleuger descens respecte a l'any anterior; en bona part perquè el sector industrial ha utilitzat un 15% d'aigua reutilitzada, un total de 4,72 Hm³, pels 26,22 Hm³ subministrats pel CAT. Per la seva banda, els ajuntaments s'han servit de 45,20 Hm³ d'aigua.

 

D'altra banda, el passat 2018 es va iniciar la implantació de sensors multiparamètrics per conèixer de la millor manera el comportament i estat de l'aigua a la xarxa; es va ampliar la flota de vehicles, incorporant dos turismes i quatre furgonetes elèctriques; es va finalitzar el projecte Life+ per adaptar i mitigar l'ús de la xarxa davant els efectes del canvi climàtic sobre el Delta de l'Ebre; es va renovar la pàgina web de l'ens; i es va consolidar el nou model de visites a l'ETAP, registrant un total de 2.100 alumnes visitants.

 

Dipòsit d'aigua crua del Consorci d'Aigües de Tarragona | cedida

 

Les actuacions previstes per al 2019

El Consorci d'Aigües de Tarragona commemora els 30 anys de l'inici del subministrament d’aigua arreu de la demarcació de Tarragona. Aprofitant aquesta efemèride el CAT ha encarregat un estudi a la Fundació de la Universitat Rovira i Virgili per conèixer l’impacte econòmic del CAT a les comarques de la demarcació des de l’inici de l’explotació l’any 1989.

 

Amb aquest estudi, que es donarà a conèixer durant el tercer trimestre de l'any, es pretén dimensionar l’impacte econòmic del CAT basant-se en el territori, amb un especial èmfasi en l’economia i els principals sectors productius directament afectats per la demanda d’aigua dels consorciats: la indústria i l'agricultura.

 

Més enllà del 30è aniversari de l'ens, les línies d'actuació per aquest 2019 s'emmarquen en la continuació del Pla Estratègic 2018-2021. Amb una inversió de 9,3 milions d'euros en un termini de dos anys, es construirà un nou dipòsit regulador a la zona del Coto del Rei, al Vendrell;  se soterraran els autoportants i els sistemes de detecció amb videovigilància i alarma a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable; i es redactarà el Pla d'emergència del CAT.

 

A més a més, durant l'any s'iniciaran diversos projectes d'ampliació de la xarxa, connectant l'Espluga de Francolí, construint un nou ramal de subministrament a la zona de la platja de Mont-roig del Camp, reestructurant la xarxa d'abastament a la Selva del Camp i duen a terme els estudis per possibilitar l'arribada de l'aigua de l'Ebre a un conjunt de 10 municipis de la Conca de Barberà.