Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Creix l'atur un 3,46% a la demarcació de Tarragona durant el setembre

A la província, la taxa d'atur ha tornat a pujar després de la temporada estival, encara que només ho ha fet en el sector serveis
Imatge d'arxiu d'unes treballadores a una oficina | TarragonaDigital

 

La fi de la temporada estival segueix passant factura a la taxa d'atur a la província de Tarragona. El mes de setembre s'ha tancat amb gairebé 1.500 aturats més, un 3,4% més que a l'agost, quan la desocupació es va enfilar fins a xifres que no s'assolien des de feia gairebé una dècada. La tònica es repeteix a la resta de províncies catalanes amb l'excepció de Barcelona, que és l'única que ha aconseguit tancar el mes en positiu, amb 4.547 aturats menys.

 

Les dades del Ministeri d'Ocupació demostren que el sector serveis és el que més pateix en aquest inici de tardor. Un mes després de registrar les pitjors xifres en anys, la taxa d'atur no s'acaba de recuperar. A la província de Tarragona hi ha gairebé 45.000 persones sense feina, de les quals 1.578 han arribat aquest mes de setembre des del sector serveis. A la demarcació, en canvi, l'agricultura, la construcció i la indústria alleugereixen les dades negatives.

 

Tot i això, Tarragona segueix amb millors dades que en l'exercici 2017. A hores d'ara hi ha 2.779 persones menys sense feina, un 5,84% menys que l'any passat. Caldrà veure si el darrer trimestre de l'any és benèvol amb la taxa d'atur de la demarcació, encara que tot apunta que es mantindrà tal com està fins a finals d'any. 

 

Barcelona, l'única que millora

En comparació amb la resta de Catalunya, la situació de Tarragona és semblant a la de Lleida o Girona. A la capital del Segrià la taxa d'atur ha sumat 950 persones i, a la del Gironès, un total de 1.727. Es tracta d'un increment, en tots dos casos, de més del 5% en comparació amb el mes anterior. 

 

L'única província que ha aconseguit reduir la desocupació és la de Barcelona. A la capital catalana el nombre d'aturats ha baixat en 4.547 persones i s'ha situat en els 281.406, un 5,33% menys que l'any passat. 

 

En general, a Catalunya, la taxa d'atur se situa en 380.344 persones, amb una lleugera reducció respecte a l'agost, amb 374 persones menys en situació d'atur, i 20.029 persones menys respecte a l'any anterior.

 

Comentaris