Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Tarragona, la demarcació amb menys voluntaris inscrits pel Gran Recapte

Les comarques de Tarragona estan a la cua de Catalunya pel que fa a inscripció de voluntaris
L'alcalde Pellicer, amb Eusebio Alonso i Joan Vila, presidents del Banc dels Aliments a Tarragona i a Catalunya, i altres voluntaris. | Gerard Recasens

 

El compte enrere per al Gran Recapte dels Aliments 2018, que se celebrarà els propers 30 de novembre i 1 de desembre arreu de Catalunya, manté amb certa preocupació la Fundació del Banc dels Aliments a les comarques de Tarragona. La demarcació només compta amb el 20% dels 4.500 voluntaris que necessita arreu de les comarques tarragonines. Aquest dijous, 8 de novembre, des de la seu central del Banc dels Aliments a les comarques de Tarragona, situada a Reus, s'ha fet una crida a la ciutadania perquè col·labori com a voluntària al Gran Recapte.

 

Tarragona, la demarcació de Catalunya amb menys voluntaris inscrits

«Tenim molta necessitat de voluntaris per ser als supermercats», ha manifestat d'entrada el president de la Fundació del Banc dels Aliments a les comarques de Tarragona, Eusebio Alonso, que ha recordat que «el Gran Recapte dels Aliments es va iniciar l'any 2009 entre Barcelona i Reus». Al seu costat, l'alcalde de la capital del Baix Camp, Carles Pellicer, ha fet costat a la crida per obtenir més voluntariat. «Si us plau, ens calen voluntaris per arribar a tots els supermercats», ha demanat el batlle reusenc, que ha dit que ell mateix s'hi apuntarà i que animarà a participar-hi «a tots els regidors i a tot l'Ajuntament».

 

El cap de comunicació del Banc dels Aliments a Tarragona, Òscar Ologaray, ha posat en alerta les comarques de Tarragona, de qui ha apuntat que «estem al 20% d'inscrits i la resta de demarcacions es troben molt per sobre d'aquesta xifra». Per la seva banda, Joan Vila, president de la Federació de Bancs d'Aliments de Catalunya, ha recordat que el menjar que es recapta en aquesta gran campanya representa «un 20-25% de tot el que podem repartir al llarg de l'any», un percentatge molt important del total.

 

Les grans ciutats, els punts on manquen més voluntaris pel Gran Recapte

De les comarques de Tarragona, els punts on més mancança hi ha de persones voluntàries és a les quatre grans ciutats en població: Tarragona, Reus, el Vendrell i Tortosa. A la llista també s'hi sumen altres localitats mitjanes, com ara Valls o Sant Jaume d'Enveja. El Banc dels Aliments atén cada dia a Tarragona unes 25.000 persones, una xifra que, amb el pas de la crisi, s'ha disminuït un 10%, aproximadament.

Comentaris